Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχείς εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Εξορμήσεις σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλιάς πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη μέλη της Απεργιακής Επιτροπής, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση που γίνεται την ίδια μέρα στις 10 το πρωί μπροστά στη ΔΕΘ.

Χτες στελέχη της Επιτροπής επισκέφτηκαν εργοστάσια στη βιομηχανική ζώνη, το εργοστάσιο της ΕΛΛΕΝΙΤ, τα γραφεία του ΟΤΕ και την Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, μοίρασαν υλικό και απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους τόνισαν ότι τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, που στηρίζουν την Απεργιακή Επιτροπή, διαφωνούν με το πλαίσιο της απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και υιοθετεί η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ.

"Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ βρίσκονται στο πλευρό της κυβέρνησης που ακολουθεί έναν αντιλαϊκό δρόμο. Η δική μας κινητοποίηση θα εκφράσει την αγανάκτηση στην κυβερνητική πολιτική και θα αποτελέσει βήμα συσπείρωσης δυνάμεων και αγωνιστικής ετοιμότητας των εργαζομένων που θα ανατρέψουν αυτή την πολιτική", επισήμαναν οι συνδικαλιστές. Εξάλλου, το Σάββατο μέλη της Απεργιακής Επιτροπής περιόδευσαν στις λαϊκές αγορές της Μαρτίου, της Ξηροκρήνης και της Τούμπας, ενώ σήμερα θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή, τη ΔΕΘ και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Εχει προγραμματιστεί ακόμη συνάντηση της Απεργιακής Επιτροπής με επιτροπές αγροτών και στη συνέχεια θα γίνουν από κοινού περιοδείες στα χωριά.Τέλος, συνέντευξη Τύπου δίνουν την Πέμπτη στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΕΔΟΘ εκπρόσωποι της Απεργιακής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ