Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια

Το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών

Στην πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών, την οποία χαρακτηρίζει ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια,αναφέρεται Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ και απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας.

Συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτηση επισημαίνεται: "Η πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών, μετά από δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες όχι μόνο κηρύσσουν παράνομες τις μέχρι τώρα απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και κάθε άλλη μελλοντική απεργία τους, αποτελεί την πιο ακραία - προς το παρόν - αντιδημοκρατική και αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης.

Το ζήτημα είναι πως η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ' επιταγήν του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και προκειμένου να βάλει τη χώρα μας στην ΟΝΕ, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους, σ' ολόκληρο το λαό και τη νεολαία και προκαλεί δικαιολογημένες κινητοποιήσεις. Ωστόσο, αντί η κυβέρνηση να διαπιστώσει αυτό το ολοφάνερο γεγονός και να προχωρήσει σε αναθεώρηση των επιλογών της, επιμένει αδιάλλακτα στην ίδια κατεύθυνση πυροδοτώντας νέες κινητοποιήσεις, όσων δέχονται την κυβερνητική επίθεση. Μάλιστα δε διστάζει να αντιμετωπίσει τον εχθρό - λαό με τη λήψη ολοένα και πιο αυταρχικών μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για να "αντιμετωπιστούν" οι λαϊκές κινητοποιήσεις την προηγούμενη βδομάδα συγκλήθηκε η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων (!), ενώ με καταιγιστικό ρυθμό εκδηλώνονται οι ενέργειες της κυβέρνησης στα πλαίσια της κλιμάκωσης της αντιδημοκρατικής - αυταρχικής πρακτικής της. Ετσι αναλαμβάνουν να καταστείλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις οι διευθυντές, οι εισαγγελείς και η αστυνομία, τους κατοίκους του Κρυονερίου τα ΜΑΤ, τους αγρότες τα δικαστήρια, ενώ κηρύσσονται παράνομες ή και καταχρηστικές οι απεργίες των εργαζομένων, όπως λ.χ. η απεργία των τελωνειακών, που το πράγμα έφτασε όχι μόνο στο ν' απαγορευτούν οι τωρινές ή και οι ενδεχόμενες... μελλοντικές απεργίες τους, αλλά μέχρι και στην επιστράτευσή τους.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, εάν η κυβέρνηση πρόκειται να σταματήσει την αντιδημοκρατική και αυταρχική πρακτική της, προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις που προκαλεί η ίδια με την πολιτική της και πώς θα διασφαλιστεί στην πράξη η ανεμπόδιστη άσκηση από τους εργαζόμενους του ιερού δικαιώματος της απεργίας;".

Καταγγέλλουν και οι οικοδόμοι

Τη νέα αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους τελωνειακούς υπαλλήλους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.Επισημαίνει ότι "αυτή η ενέργεια αποκαλύπτει το βίαιο τρόπο άσκησης της κυβερνητικής εξουσίας, για να περάσει η καταστροφική πολιτική ένταξης στην ΟΝΕ" και ότι στο μονόδρομο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, δε θυσιάζονται μόνο εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, όπως της απεργίας.

Υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη αυταρχική ενέργεια στρέφεται συνολικά κατά της εργατικής τάξης. Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντεργατική αυταρχική κυβερνητική πολιτική, να απομονώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδημοκρατικός κατήφορος (2006-12-21 00:00:00.0)
Παράσταση στον υπουργό και συγκέντρωση στον Πειραιά (2002-07-03 00:00:00.0)
Τελεσίγραφα κυβέρνησης και ΕΣΔΚΝΑ προς εργαζόμενους (2000-07-08 00:00:00.0)
Μετά την επιστράτευση και δίκη (1999-02-05 00:00:00.0)
"Φύλλο πορείας" στους τελωνειακούς! (1998-12-05 00:00:00.0)
Στο "χακί" οι τελωνειακοί! (1998-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ