Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήριο σήμερα στον Πειραιά

Οργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και γίνεται στις 6 μ.μ. στο ΕΚΠ

Δυναμικό "παρών" καλούνται να δώσουν σήμερα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Σωματείων στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.Το συλλαλητήριο αποτελεί σταθμό της "μάχης" που δίνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, για την καλύτερη προετοιμασία της 24ωρης απεργίας στις 15 του Δεκέμβρη και της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα.

Ηδη, έχουν πραγματοποιηθεί περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, οι οποίες και θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Ο γραμματέας του ΕΚΠ Μ. Νουφαρίτσης δήλωσε σχετικά: "Μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλές εξορμήσεις και έχουν μοιραστεί χιλιάδες ανακοινώσεις. Η επιτυχία του συλλαλητηρίου, αλλά και της απεργίας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραπέρα συνέχιση του αγώνα. Σήμερα είναι αναγκαία η οργάνωση και ο συντονισμός του αγώνα από τα κάτω, προκειμένου να ξεπεραστούν οι πλειοψηφίες στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική".

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων, παλεύουν και απαιτούν: "Την ανατροπή του νόμου που καταργεί το 8ωρο και τα άλλα βασικά εργασιακά δικαιώματα και την ανατροπή του αντιδραστικού νόμου 2525/98 για την παιδεία. Την καταγγελία της διετούς Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις που να καλύπτουν το χαμένο εισόδημα των τελευταίων χρόνων. Την απόσυρση του "μίνι" νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και την αναπροσαρμογή των συντάξεων. Η κατώτερη σύνταξη να είναι ίση με τα 20 ΗΑΕ. Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Την ουσιαστική προστασία των ανέργων, την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους άνεργους ίσο με το 80% του μισθού. Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση στις συγκοινωνίες, το λιμάνι, τις άλλες ΔΕΚΟ και συνολικά της δημόσιας περιουσίας. Τη φορολογική ανακούφιση των εργαζομένων και συνταξιούχων. Πλήρη φορολογική απαλλαγή με βάση το όριο της φτώχειας. Τη γενναία αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια. Τη μη εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της ΕΕ που σπάει το καμποτάζ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ