Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φροντιστήριο αντεργατικής πολιτικής

Πύρινο αντεργατικό κήρυγμα Πρωτόπαππα, μέσα από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, προς πειθαρχημένο ακροατήριο συνδικαλιστών, με πρόσχημα την τόνωση της απασχόλησης

"Εχουμε όλα τα πλεονεκτήματα στη διάθεσή μας και θα πρέπει ενωμένοι να τα χρησιμοποιήσουμε από κοινού προς τη σωστή κατεύθυνση ως εταίροι και όχι ως ανταγωνιστές"!Με αυτά τα λόγια, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπας έδωσε το στίγμα της παρέμβασής του, μιλώντας χτες σε συνδικαλιστές στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

Λίγες μέρες πριν την Πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη,ο υφυπουργός Εργασίας μίλησε σε ένα αρκετά πειθαρχημένο ακροατήριο συνδικαλιστών για την πολιτική της κυβέρνησης, σχετικά με την... "ενίσχυση της απασχόλησης". Ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε ένα "σεμινάριο" συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ κυρίως, με την παρουσία όλων των παρατάξεων πλην της ΕΣΑΚ, που στόχο του είχε να "εξοπλίσει" με επιχειρήματα εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο υφυπουργός κάλεσε στη δημιουργία ενός "Ελληνικού συμφώνου εμπιστοσύνης για την απασχόληση", που θα προκύψει "από την ενεργό συμμετοχή των εργατικών και εργοδοτικών οργανώσεων" στη διαμόρφωση του "Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση" του 1999! Κάλεσε έτσι το συνδικαλιστικό κίνημα να συμπράξει σε μια συμφωνία, η οποία ανάμεσα σε άλλα θα πρέπει να οδηγήσει σ' ένα "νέο πρότυπο εργασίας",στόχος του οποίου πρέπει να είναι "να βοηθά στην προσαρμογή του εργαζόμενου στις σημερινές συνθήκες και τον καθιστά απασχολήσιμο"! "Ενα είναι σίγουρο, πρόσθεσε με έμφαση, το εργασιακό πρότυπο της περασμένης εικοσαετίας απαξίωσε ουσιαστικά τον εργαζόμενο και την επιχείρηση και οδήγησε στο κεκτημένο της ανεργίας"!

Επίσης, ο υφυπουργός προανάγγειλε νέα, ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των μεγαλοεργοδοτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα "που δημιουργούν ένα φορολογικό σύστημα ευνοϊκότερο για την απασχόληση, μειώνοντας τη συνολική φορολογική επιβάρυνση και όπου είναι ενδεδειγμένο, τη φορολογική πίεση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους της εργασίας"...

Τόνισε, στη συνέχεια, ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης διευκολύνεται με τον "κοινωνικό διάλογο". Πρόσθεσε δε, αναφερόμενος στη "διευθέτηση του χρόνου εργασίας", δηλαδή στη θεσμοθέτηση της κατάργησης του οχτάωρου, ότι "είναι ένα σημαντικό μέσο προσαρμογής των εργασιακών σχέσεων, στο νέο μοντέλο ανάπτυξης"!

Συνεχίζοντας, έθεσε υπό αίρεση και τα εποχικά επιδόματα ανεργίας,ενώ, αναφερόμενος στο 35ωρο, είπε πως θα προωθηθεί διάλογος μετά το... 1999, όταν θα έχει εξασφαλιστεί η ένταξή μας στην ΟΝΕ. Πρόσθεσε ότι όλα τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα μέχρι τον Δεκέμβρη του 1999 και ύστερα θα υπάρχουν νέες αλλαγές, θα αλλάζει η έννοια του κράτους (!) και δε θα υπάρχει εισοδηματική πολιτική!

Το νέο "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση" θα είναι έτοιμο στο τέλος του Γενάρη. Ανάμεσα στις διάφορες αναφορές του υφυπουργού ξεχώρισε και η εξέταση επιβολής εισφοράς στους ναυτεργάτες για την ανεργία, επειδή - όπως είπε - δεν πληρώνουν στον ΟΑΕΔ και είναι δύσκολο να τους προσφέρει προγράμματα απασχόλησης..!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κολλημένος με τους ...αριθμούς (2003-05-22 00:00:00.0)
Απαίτηση για ενίσχυση των ανέργων (2000-08-30 00:00:00.0)
Νέα σύμβαση για τους λογιστές (1999-06-18 00:00:00.0)
Να "πληρωθεί" όπως πρέπει (1999-05-22 00:00:00.0)
Πρόταση για κατοχύρωση κατακτήσεων (1999-02-05 00:00:00.0)
Να τι υπέγραψαν (1997-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ