Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Κολλημένος με τους ... αριθμούς

Φαίνεται πως η κυβέρνηση, από τη μια δίνει συνεχώς όλο και περισσότερα στους βιομήχανους, με αναπτυξιακούς νόμους υπέρ του κεφαλαίου, με φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές, με ευνοϊκά πακέτα, και από την άλλη «σπέρνει» φήμες - διά στόματος δικών της συνδικαλιστών - ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον της!

Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τα λεγόμενα χτες του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος, αναφερόμενος στις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ είπε: «Η κάθε τοποθέτηση που γίνεται από έναν υπεύθυνο παράγοντα - και ο κ. Πολυζωγόπουλος είναι ένας υπεύθυνος παράγων και το έχει αποδείξει αυτό πάρα πολλές φορές - έχει τη δική της αξία»...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βέβαια, χτες δεν αρκέστηκε μόνο σ' αυτές τις δηλώσεις. Με εντελώς προκλητικό τρόπο, χωρίς ίχνος ντροπής για τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έχασαν τη δουλιά τους, αυτές τις τελευταίες μέρες, μοίρασε αριθμούς και στοιχεία, τα οποία όπως είπε «μου έστειλε σήμερα (σ.σ. χτες) ο ΟΑΕΔ», ισχυριζόμενος ότι η απασχόληση τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει αυξηθεί...

Ανέφερε λοιπόν:

«- Το έτος 2000 υπήρχαν 978.266 αναγγελίες πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, 534.805 απολύσεις και 341.895 οικειοθελείς αποχωρήσεις, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης. Τι σημαίνει αυτό; Οτι το ισοζύγιο ήταν θετικό.

- Το έτος 2001 υπήρχαν 1.053.155 αναγγελίες πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, 597.575 καταγγελίες σύμβασης και απολύσεις και 386.043 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Το ισοζύγιο ήταν θετικό.

- Το έτος 2002 υπήρχαν 1.080.310 αναγγελίες πρόσληψης, 590.777 καταγγελίες σύμβασης και 417.865 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Το ισοζύγιο ήταν θετικό.

- Το έτος 2003, με τα μέχρι τώρα υπάρχοντα στοιχεία, είχαμε 200.665 αναγγελίες πρόσληψης, 118.809 καταγγελίες σύμβασης και 88.548 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Θα δείτε ότι και εδώ υπάρχει ισοσκελισμός».

Αμέσως μετά την παράθεση των στοιχείων κατέληξε μάλιστα στο συμπέρασμα ότι «αθροιστικά από το 2000 μέχρι το 2003, έχουμε θετικό ισοζύγιο υπέρ των προσλήψεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα μέσα στην οικονομία».

Παράλληλα, πρόσθεσε και στοιχεία που «έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία: «Από το 1999 μέχρι και το τέλος Ιουνίου του 2002, λειτούργησαν στην αγορά 292.722 νέες επιχειρήσεις και έκλεισαν 221.622 επιχειρήσεις. Υπάρχει ένα θετικό ισοζύγιο 71.100 επιχειρήσεων σε τρία χρόνια παραπάνω που λειτούργησαν».

Και αφού τελείωσε την παράθεση των στοιχείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε: «Τι σημαίνει αυτό;»... και μόνος του έδωσε την απάντηση: «Σημαίνει, ότι ναι, είναι πρόβλημα όταν μένει ένας άνεργος, ναι υπάρχει πρόβλημα όταν κλείνει μια επιχείρηση, ναι οφείλουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους για να επανενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία, αναμφίβολα ναι. Αλλά, από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι περισσότερες απ' αυτές που κλείνουν, οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι περισσότερες στην Ελλάδα απ' αυτές που χάνονται. Και αυτό δίνει και τη δυναμική της οικονομίας και το θετικό αποτέλεσμα υπέρ της απασχόλησης, υπέρ του εργαζόμενου και δημιουργεί την ελπίδα και την προοπτική που έχουμε ανάγκη»!!!

Πάντως, οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλιά τους, δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πρωτόπαππας, «όσο υπάρχει και ένας άνεργος άνθρωπος, μας απασχολεί»!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ