Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αναφαίρετο δικαίωμα η μόνιμη και σταθερή εργασία

«Αναφαίρετο δικαίωμά μας η εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας». Αυτό δηλώνει κατηγορηματικά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με χτεσινή του ανακοίνωση που απευθύνεται στους εργαζόμενους της «Σίσσερ - Πάλκο», των «Υβόννη», της «Γιούλα», του «Κρίκα», των σούπερ - μάρκετ «Αφοί Αντωνόπουλοι» και άλλους, που στην ουσία πετιούνται στο δρόμο.

Οπως καταγγέλλει, μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εργασίας προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν Πόντιος Πιλάτος. «Οι άλλοι - συνεχίζει - συνυπεύθυνοι της κατάστασης (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση), προσπαθούν να εμφανιστούν σαν κοπτόμενοι για τους εργαζόμενους και φυσικά πάντα στα πλαίσια του... εφικτού»!

Ο σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι ο βασικός λόγος των μαζικών πτωχεύσεων ή όπως αλλιώς εμφανίζονται, είναι η εξασφάλιση μεγαλύτερων κερδών από την εργοδοσίας, με αποτέλεσμα την αποστέρηση ζωτικών κατακτήσεων για τους εργαζόμενους. «Οι πτωχεύσεις - συνεχίζει - δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Γίνονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Κάποιοι κερδίζουν από αυτήν την υπόθεση (εργολάβοι) και κάποιοι χάνουν (εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά μας ταμεία)».

Καταγγέλλει για ακόμα μια φορά ότι ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας, αντί να κρατήσει την υπόθεση των συγκεκριμένων πτωχεύσεων, πιστός στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησής του, αφ' ενός, τις παρέπεμψε στα δικαστήρια και, αφ' ετέρου, υπόσχεται στους εργαζόμενους συνέχιση της εργασίας τους κλπ.

Μεταξύ άλλων καταλήγει: «Για άλλη μια φορά πρέπει να τονίσουμε ότι έμπρακτα πλέον αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι αν θέλουν να εξασφαλίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και κανόνες διαβίωσης που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, οφείλουμε να αγωνιστούμε οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας και να παραμερίσουμε όλους τους βαστάζους της ασκούμενης πολιτικής, σε όποιο πόστο και αν βρίσκονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ