Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΓΝΟ»
Δε δέχονται το ξεπούλημα

Καθολική αντίσταση και στη χτεσινή στάση εργασίας

Με καθολική συμμετοχή συνεχίστηκαν και χτες οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων της «ΑΓΝΟ» που ζητούν να «παγώσουν» οι προσπάθειες ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας και να σταματήσουν «τα παζάρια» για την παράδοση της επιχείρησης στα χέρια ιδιωτών.

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής το γραμματέα του Θ. Κυριακίδη, επισκέφθηκε χτες τους απεργούς και τους εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης στον αγώνα που διεξάγουν προκειμένου να μην περάσει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης. Τα μέλη του ΕΚΘ κατήγγειλαν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της «ΑΓΝΟ» που διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, όπως τόνισαν, την πώληση της επιχείρησης.

Η κυβέρνηση, είπαν, αφού μέσα από την πολιτική της στο συνεταιριστικό τομέα οδήγησε και την «ΑΓΝΟ» σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, την παρέδωσε στα χέρια της Αγροτικής Τράπεζας που με τη σειρά της την παραδίδει σε ιδιώτες. Στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν μεσίτης και «τροχονόμος» ανάμεσα στα ιδιωτικά συμφέροντα, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας και των εργαζόμενων.

Η αντιπροσωπεία κάλεσε τους εργαζόμενους της πόλης, τους αγροτοκτηνοτρόφους και όλο το λαό του νομού να αντιδράσουν έμπρακτα στο ξεπούλημα της «ΑΓΝΟ» και να απαιτήσουν τη λειτουργία της ως συνεταιριστική βιομηχανία, στα πλαίσια μιας πολιτικής στήριξης των παραγωγικών συνεταιρισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ