Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πόδι η Θεσσαλονίκη για τη μεγάλη πορεία Ειρήνης

Θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή, στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Κόρδα στην Καλαμαριά και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

Motion Team

Κορυφώνεται η δραστηριότητα της ΕΔΥΕΘ και των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη ενόψει της μεγάλης πορείας ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μάη. Ως γνωστό, η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά και θα καταλήξει στο μνημείο του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Με τη μεγάλη αυτή αντιιμπεριαλιστική πορεία, το μήνυμα αντίστασης στα νέα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, τονίζει η ΕΔΥΕΘ, «και της αλληλεγγύης στους λαούς της Κούβας, της ΛΔ της Κορέας, της Συρίας, θα φτάσει σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται και βρίσκονται στο στόχαστρο».

«Η φετινή πορεία ειρήνης», υπογραμμίζει η ΕΔΥΕΘ στο κάλεσμά της, «κορυφαία στιγμή της πάλης του λαϊκού φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, έρχεται σαν συνέχεια των μεγάλων αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων του λαού της Θεσσαλονίκης ενάντια στη βρώμικη επιχείρηση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Αγγλίας ενάντια στο λαό του Ιράκ και αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των πολύμορφων λαϊκών εκδηλώσεων, που ξετυλίχτηκαν όλο το διάστημα και πρόκειται να κορυφωθούν στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο Ιούνη, ενώ συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη...».

Οι τοπικές επιτροπές ειρήνης πραγματοποιούν τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

- Σήμερα, Πέμπτη 22/5 η Επιτροπή Ειρήνης και η Επιτροπή Φορέων Πολίχνης εκδήλωση - συναυλία αλληλεγγύης στην Κούβα, στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο του Αγίου Παντελεήμονα.

- Την Παρασκευή 23/5 η τοπική επιτροπή πραγματοποιεί εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Καλοχωρίου.

- Το Σάββατο 24/5 διοργανώνεται πικετοφορία στην Περαία.

- Τη Δευτέρα 26/5 εξάλλου η ΕΔΥΕΘ, σε συνεργασία με τον Πανδημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Βάρναλη, στις 8 μ.μ. στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Θα συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί και μουσικοί της πόλης.

Εκτός από τις εκδηλώσεις αυτές σήμερα, Πέμπτη 22/5, ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον Γρηγόρη Λαμπράκη, θα πραγματοποιηθεί «Δρόμος Θυσίας», που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και θα καταλήξει στο μνημείο του Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ