Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ «ΚΡΙΚΑΣ»
Περιφρουρούν το εργοστάσιο

Σε καθεστώς ομηρίας, αβεβαιότητας και εκβιασμού και με τη «Δαμόκλειο σπάθη» της ανεργίας να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, εξακολουθούν να ζουν οι 51 εργαζόμενοι στη νηματουργία «Κρίκας» στην Πάτρα, μετά την απειλή οριστικής παύσης λειτουργίας της επιχείρησης, από την ιταλικών συμφερόντων εταιρία, η οποία κατέχει το 50% και το μάνατζμεντ, ενώ το υπόλοιπο 50% κατέχει η Τράπεζα Πίστεως.

Οι Ιταλοί εργοδότες που από την περασμένη βδομάδα ενημέρωσαν τους εργαζόμενους πως εάν δεν ικανοποιηθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις (εξαγορά μετοχών από την Τράπεζα Πίστεως) μέχρι τη Δευτέρα 19 Μάη θα βάλουν λουκέτο στην επιχείρηση. Μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι η απάντηση της τράπεζας εξακολουθεί να είναι αρνητική, το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με τη στήριξη του κλαδικού συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος - Τσαγκαράδων να αγωνιστούν για το δικαίωμά τους στην εργασία, περιφρουρώντας το εργοστάσιο.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Πάτρα υπογραμμίζει πως «οι πολιτικές που ενισχύουν την ασυδοσία, την ένταση της εκμετάλλευσης, τις απολύσεις, στήριξαν από κοινού τα κόμματα της ευρωλαγνίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ. Καταγγέλλουμε αυτές τις δυνάμεις και αυτές τις πολιτικές. Δεν ανεχόμαστε οι πολυεθνικές, οι εργοδότες να τσεπώνουν επιδοτήσεις, να λειτουργούν ασύδοτα, να πετούν στην ανεργία τους εργάτες για νέα κέρδη». Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Να δυναμώσει ο αγώνας, να αναπτυχθεί αλληλεγγύη, να αποτρέψουμε το κλείσιμο αυτής της επιχείρησης. Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτές τις πολιτικές και στους φορείς που τις στηρίζουν, δηλαδή, στα κόμματα της ευρωυποταγής και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ