Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο Σημίτης... Αλιέντε!

Ολα τα πράγματα έχουν τα όριά τους. Ακόμα και η γελοιότητα. Αυτός είναι ο κανόνας (γνωστόν). Αλλά κάθε κανόνας έχει και την εξαίρεσή του (πασίγνωστον). Εν προκειμένω, η εξαίρεση είναι το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα: Η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Γιατί εδώ δεν υπάρχει κανένα όριο. Στην περίπτωση της ΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας ισχύει άλλος «κανόνας»: Ο «κανόνας» που λέει ότι ο πάτος της γελοιότητας και της αγυρτείας δεν έχει πάτο...

***

Το τελευταίο σόφισμα της Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ.: αυτός δεν είχε πει πρώτος το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»;..) είναι ότι οι βιομήχανοι, μετά τα δεινά (!) και τα πάθη (!) που έχουν τραβήξει δυο δεκαετίες από το ΠΑΣΟΚ (!), τώρα βάλλουν υπογείως και παρασκηνιακώς κατά της... σοσιαλιστικής κυβερνήσεως!

Η σοβαρότης της διαπιστώσεως είναι μεγίστη. Ενα να σκεφτείτε: Ο πρώτος που τη διατύπωσε (αφ' εαυτού του το σκέφτηκε, δεν τον έβαλε ο Λαλιώτης...) είναι ο κ. Πολυζωγόπουλος! Αυτός ο γνωστός μαχητής των εργατικών δικαίων. Ο πρώτος στα... χαρακώματα της «κοινωνικής συναίνεσης». Ο ακάματος διεκδικητής στις... σαλοτραπεζαρίες του «κοινωνικού διαλόγου» (με τους βιομήχανους...). Είναι και εξέχουσα φυσιογνωμία της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, έτσι;..

***

Το σχέδιο σατανικό!

Το μεγάλο κεφάλαιο απηύδησε με τους... μαρξιστές του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, οι βιομήχανοι μόνο 100% αύξησαν τα κέρδη τους επί «εκσυγχρονισμού»... Οι τραπεζίτες μόνο 4 τρισ. καθαρά κέρδη (επιπλέον) έχουν επί «εκσυγχρονισμού»... Οι εφοπλιστές, δε, αυτοί να δείτε! Οπως είπε ο Ανωμερίτης (αυτός που επί των υπουργικών ημερών του ο Αγούδημος δίνει εντολές σε βατραχανθρώπους να ξυλοκοπούν ναυτεργάτες), είναι όργανα της ΝΔ...

Ολοι αυτοί, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές (το σατανικό σχέδιο που λέγαμε) ξεκίνησαν «αντεπανάσταση» για να διαρρήξουν τον κοινωνικό ιστό, να προκαλέσουν ανεργία, να υπονομεύσουν, να διαβάλουν και να ξεφτιλίσουν (λες και δεν μπορεί μόνο του το ΠΑΣΟΚ...) τη... «φιλολαϊκιά» κυβέρνηση! (Οι βιομήχανοι, για τις πτωχεύσεις και τις μετακομίσεις τους, αξιοποιούν τους νόμους και τις επιδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά με αυτά θα ασχολείται τώρα ο κ. Πολυζωγόπουλος;..).

***

Ελα, όμως, που έχουν γνώση οι φύλακες (σ.σ.: παρεμπιπτόντως, στις μικρές αγγελίες, ο μόνος τομέας απασχόλησης που γνωρίζει άνθηση, τελευταίως, είναι η στήλη που ζητούνται φύλακες για βίλες υπουργών...).

Οι «φύλακες» του σοσιαλισμού ξέρουν! Και για να ξέρετε κι εσείς, κάτι τέτοια είναι παλιά κόλπα των βιομηχάνων. Θυμάστε τι έκαναν οι βιομήχανοι στον Αλιέντε στη Χιλή με τα «λοκ άουτ»; Τι έκαναν στον Τσάβες στη Βενεζουέλα; Ε, τώρα, ήρθε η ώρα του... «κομαντάτε» Σημίτη!

Και επειδή «ο πάτος δεν έχει πάτο», μην εκπλαγείτε ούτε και μ' αυτό. Να φτάσουν, δηλαδή, αυτοί (οι υπηρέτες των «παλιών τζακιών» και κατασκευαστές των «νέων»!) σε τέτοιο προεκλογικό ξεσάλωμα, που θα βγάζουν τον Πρωτόπαππα να λέει ότι ο Σημίτης είναι ο... Αλιέντε της Ελλάδας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ