Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ..!

Είναι πρωτοφανές..! Η Ελλάδα απειλεί με την υποβολή βέτο στο ΝΑΤΟ. Οχι, δεν το γράφουμε ειρωνικά. Είναι αλήθεια. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Σε συνεδρίαση που έγινε πρόσφατα στο ΝΑΤΟ και σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε καθαρό, ότι η Αθήνα «δεν κάνει πόντο πίσω» κι έτσι η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο. Το θέμα θα εξεταστεί τώρα σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων κι αν δε λυθεί, η συζήτηση θα μεταφερθεί σε επίπεδο υπουργών ή και στη Σύνοδο Κορυφής της 19ης του Ιούνη. Κυβερνητικές πηγές, πάντως, τόνιζαν ότι η Αθήνα θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ακόμη και το βέτο, προκειμένου να γίνουν δεκτές οι θέσεις της.

Ποιο είναι το μεγάλο και κρίσιμο αυτό θέμα; Το ΝΑΤΟ, στα πλαίσια γενικότερης αναδιάταξης, θέλει να καταργήσει το υποστρατηγείο του στον Τύρναβο, όπως και το αεροπορικό κέντρο στη Λάρισα. Και δεν έχει, βέβαια, η Αθήνα καμιά αντίρρηση στη γενικότερη αναδιάταξη, αλλά ζητά, σε αντιστάθμισμα της κατάργησης των δύο στρατηγείων, την εγκατάσταση στην Ελλάδα του Ανώτατου Ναυτικού Στρατηγείου και κάποιου από τα στρατηγεία Γ΄ επιπέδου, που τώρα βρίσκονται στην Ιταλία.

«ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», φώναζε κάποτε το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, δεν μπορεί να κάνει χωρίς ΝΑΤΟ και ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ