Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΥΒΟΝΝΗ» - «ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΙ»
Στον αέρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι

Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στα καταστήματα «Υβόννη» έξω από το υπουργείο Εργασίας

Eurokinissi

Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στα καταστήματα «Υβόννη» έξω από το υπουργείο Εργασίας
Στον αέρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα καταστήματα καλλυντικών «Υβόννη», όπως και οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αφοί Αντωνόπουλοι», που κινδυνεύουν και αυτοί με τη σειρά τους, όπως και τόσοι άλλοι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα, να συμπληρώσουν τις ατέλειωτες λίστες ανεργίας!

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε και προχτές το βράδυ, κατά τη διάρκεια των τριμερών συναντήσεων, όπου η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δε δεσμεύτηκε ούτε για τη διασφάλιση έστω και μιας θέσης εργασίας! Οσο και αν προσπάθησε ο υπουργός Δ. Ρέππας να αντιστρέψει την κατάσταση, πραγματικό γεγονός είναι ότι οι δεκάδες εργαζόμενοι των δύο αυτών επιχειρήσεων δεν έχουν να περιμένουν τίποτα περισσότερο από την κυβέρνηση, εκτός από ένα λειψό επίδομα ανεργίας ή να καταλήξουν σε κάποιο από τα ψευτοπρογράμματα του υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι ήδη χτες το πρωί συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η επιχείρηση «Υβόννη». Εντύπωση πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της προχτεσινής τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας για την περίπτωση των σούπερ μάρκετ «Αφοί Αντωνόπουλοι», οι δικηγόροι των εργαζομένων μόνον τους εργαζόμενους δεν υπεράσπισαν! Αντίθετα, κινήθηκαν στην ίδια γραμμή πλεύσης με τους δικηγόρους της επιχείρησης «Αφοί Αντωνόπουλοι», να υποστηρίζουν ότι πρέπει να προχωρήσει η πτωχευτική διαδικασία, για να τελειώνει η υπόθεση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα! Πάντως, μέχρι χτες δεν είχε συζητηθεί στο Πρωτοδικείο αίτηση πτώχευσης από τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, όλο και πιο έντονα η θέση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, ότι τα προβλήματα δεν είναι νομικά αλλά πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά. Γίνεται επιτακτική ανάγκη και αποτελεί τη μοναδική διέξοδο η πρόταση του ΠΑΜΕ, ότι για να σταματήσει αυτή η επίθεση, απαιτείται συσπείρωση, αγώνας και συντονισμός ανέργων και εργαζομένων για την ανάπτυξη της δράσης του λαϊκού κινήματος, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ