Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ειδικός αγορητής...

«Η χώρα μας, όπως και η ΕΕ και η πολιτισμένη διεθνής κοινότητα, πρέπει να κινηθεί ακριβώς στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάπτυξης και της ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών στις βαλκανικές χώρες». Κάπως έτσι ήταν η αρχική διατύπωση του ειδικού αγορητή στη Βουλή, πέρσι στις 22 του Μάρτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Ελληνικό σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων». Ψηφίζουμε το νομοσχέδιο, εξήγησε, επειδή πρέπει να αντιμετωπιστεί η «οικονομική καθυστέρηση των χωρών αυτών» και η «ασθένεια των δημοκρατικών θεσμών, για την οποία τα καθεστώτα που υπήρχαν στις χώρες αυτές είναι αναμφισβήτητα υπεύθυνα». Και το ψηφίζουμε, συνέχισε, «επειδή δε θέλουμε να καθυστερήσουμε άλλο τις διαδικασίες οι οποίες πρέπει επιτέλους να προχωρήσουν για να υπάρξει εκταμίευση των κονδυλίων».

Ολοι ξέρουμε για ποιον νόμο μιλάμε. Για το νόμο που θεσμοθέτησε και χρηματοδότησε ορισμένες από τις διαδικασίες λεηλασίας των χωρών αυτών από το δυτικοευρωπαϊκό κεφάλαιο και από κάποιους δικούς μας μεγαλοεπιχειρηματίες, που κατανόησαν ότι η πορεία παλινόρθωσης του καπιταλισμού στις χώρες αυτές είναι η καλύτερη ευκαιρία για το δικό τους πλουτισμό. Για την πολιτική που ονομάστηκε οικονομική διείσδυση και ενίσχυσε ακόμη παραπέρα φαινόμενα σαν αυτό της ΠΑΛΚΟ.

Για όσους γνωρίζουν τα παραπάνω, αλλά δεν ξέρουν ποιος ήταν ο ειδικός αγορητής, λέμε ότι τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από την παρέμβαση της Μ. Δαμανάκη, η οποία σ' εκείνη τη συζήτηση εκπροσώπησε το ΣΥΝ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ