Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΠΑΜΕ της ανυπακοής στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ για τις διαδηλώσεις στις 20 Ιούνη στη Χαλκιδική και στις 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Με κεντρικό σύνθημα «Ολοι με το ΠΑΜΕ της ανυπακοής», η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους νέους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις που θα γίνουν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

Από την επικεφαλίδα της ακόμα, η σχετική προκήρυξη αναφέρεται στις εξελίξεις των ημερών και διαβεβαιώνει: «Δε θα αφήσουμε μόνους τους απολυμένους». Κάνει εκτενή αναφορά στις εργάτριες και τους εργάτες της «ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ», στις εργαζόμενες στα «ΥΒΟΝΝΗ STORES», στα σούπερ μάρκετ «Αφοί Αντωνόπουλοι», στη «ΓΙΟΥΛΑ», σ' όλους αυτούς που άκουσαν από το στόμα της εργοδοσίας «Δουλιά τέλος!». Και σημειώνει: «Η "Ισχυρή Ελλάδα" του κ. Σημίτη θριαμβεύει!»

«Τούτο το κύμα, τονίζει, δεν είναι ούτε τυχαίο φαινόμενο, ούτε η κακιά μας η μοίρα, είναι φουρτούνα που ξεπετιέται μέσα από το σύστημα της εκμετάλλευσης που ζούμε. Είναι η ανάγκη των εργοδοτών για μεγαλύτερο κέρδος, για ακόμη πιο φθηνά εργατικά χέρια. Είναι ο περίφημος ανταγωνισμός, που μας λιβανίζουν τόσα χρόνια.

Οι εξελίξεις των ημερών αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι "βάζουμε θηλιά στο λαιμό μας": Αν κρεμαστούμε από το πέτο των βιομηχάνων και των πολιτικών τους εκπροσώπων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ), που συμφωνούν με την ΕΕ των πολυεθνικών, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Αν κοιτάξει ο καθένας μας να τη βολέψει μοναχός του».

Εύστοχα, η Γραμματεία Νέων ρωτά: «Τι άλλο ακόμη να περιμένουμε;», για να ρωτήσει ακόμα πιο συγκεκριμένα: «Μήπως τις ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις τους; Μήπως να περιμένουμε τις αποφάσεις των πρωθυπουργών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνη, που θα κάνουν τη ζωή των νέων ανθρώπων "λάστιχο"; Μήπως να περιμένουμε τα τσιράκια της εργοδοσίας, τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) να πείσουν με τον Κοινωνικό Διάλογο το κεφάλαιο να μας χαρίσει δικαιώματα; Να περιμένουμε τα "Κοινωνικά Φόρουμ" των βολεμένων και των γραφειοκρατών;».

Απέναντι σ' όλα αυτά τα ερωτήματα δίνει κατηγορηματικές απαντήσεις, αλλά και προοπτική:

«Δεν περιμένουμε άλλο. Οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας. Ψηφίζουμε, αλλάζουμε συσχετισμούς. Στήνουμε Επιτροπές Νέων Εργαζομένων. Να δυναμώσουμε την ταξική φωνή. Να διώξουμε τους ξεπουλημένους. Να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ. Διεκδικούμε αιτήματα, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απαιτούμε να μη γίνει καμιά απόλυση. Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας στις επιχειρήσεις που κλείνουν».

Οπως επισημαίνει, όμως, η Γραμματεία στη συνέχεια: Η ανεργία, οι απολύσεις έχουν την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και από το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ μόνον εμείς πληρώνουμε. Απ' την τσέπη μας φάγανε. Απ' τη ζωή μας κερδίζουν. Το μέλλον μας γκρεμίζουν. Στη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνη, θα αποφασίσουν τα χειρότερα.

Γι' αυτό, όπως δηλώνουν, την Παρασκευή 20 Ιούνη στη Χαλκιδική, το Σάββατο 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, θα διαδηλώσουν μαζί με το ΠΑΜΕ του αγώνα και της ανυπακοής. Κόντρα στις πολυεθνικές και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί τα κέρδη του κεφαλαίου είναι ο δικός μας ιδρώτας, είναι το καθημερινό μας τρέξιμο, είναι η δική μας κούραση, είναι το άγχος μας να τα βγάλουμε πέρα.

Ξεκάθαρος ο στόχος που βάζει η Γραμματεία, καταλήγοντας στην ανακοίνωση: «Ανάγκη μας είναι η ανάγκη τούτη η κοινωνία να ανατραπεί. Οι εργαζόμενοι να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Η νεολαία μπορεί να ονειρεύεται, να τραγουδά, να ερωτεύεται μέσα στον αγώνα. Εχουμε τη δύναμη!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμμετέχουν στην κινητοποίηση στη Μαδρίτη ενάντια στο ΝΑΤΟ(2022-06-24 00:00:00.0)
Κυβερνητικός εταίρος «βρέξει - χιονίσει»(2012-05-30 00:00:00.0)
Οργανώνει εκδήλωση για τα 65 χρόνια της Ομοσπονδίας(2010-05-08 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στον τρομονόμο(2004-06-18 00:00:00.0)
Οι λαοί εμπόδιο στα σχέδια του ΝΑΤΟ(2004-06-17 00:00:00.0)
Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας - κλιμακώνουμε τον αγώνα(2002-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ