Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΕΕΔΥΕ
Συμμετέχουν στην κινητοποίηση στη Μαδρίτη ενάντια στο ΝΑΤΟ

Την Κυριακή 26 Ιούνη, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) θα βρεθεί στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει με το δικό του αγωνιστικό μπλοκ στην αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιείται την Κυριακή 26 Ιούνη, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας στην ισπανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, το ΠΣΕ καλεί τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα ειρήνης, τους φιλειρηνικούς αγωνιστές για έναν κόσμο χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εκμετάλλευση, να οργανώσουν στις χώρες τους γύρω από τις ημερομηνίες της Συνόδου (28 - 29 Ιούνη) εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΣΕ στη Μαδρίτη θα βρεθεί ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του.

Αντίστοιχα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης που αναπτύσσει ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα λάβει μέρος με αντιπροσωπεία της στην αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στις 26 Ιούνη στη Μαδρίτη, συμμετέχοντας στο αγωνιστικό μπλοκ του ΠΣΕ.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΣΕ για τις αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στη Μαδρίτη αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή στην ιστορία, ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), πραγματοποιεί τη Σύνοδο Κορυφής του στις 29 - 30 Ιούνη στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Μια ακόμη Σύνοδος Κορυφής όπου τα γεράκια του πολέμου 30 χωρών και οι κυβερνήσεις τους θα επικυρώσουν και θα αναπτύξουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια ως "παγκόσμιος χωροφύλακας" (...)

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του στο ΝΑΤΟ, τα μέλη και οι φίλοι μας αγωνίζονται στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και για τη διάλυσή του ως Οργανισμού.

Αυτός ο αγώνας γίνεται ακόμη πιο επίκαιρος και απαραίτητος όταν παρατηρούμε τα σχέδια για περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, πράξη που θα πυροδοτήσει παραπέρα τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ».

«Το ΝΑΤΟ αξιοποιεί τον πόλεμο για τα επεκτατικά του σχέδια, τον τροφοδοτεί περαιτέρω σε βάρος του ουκρανικού και ρωσικού λαού που ζούσαν μαζί για 70 χρόνια αδελφικά και ειρηνικά. Αυτός ο πόλεμος και σε σχέση με τα σχέδια του ΝΑΤΟ ενισχύει τους κινδύνους για έναν πιο γενικευμένο πόλεμο παγκόσμιων διαστάσεων», τονίζει το ΠΣΕ και καταλήγει: «Οι λαοί του κόσμου πρέπει να αντισταθούν στα σχέδια του ΝΑΤΟ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ