Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη Μαδρίτη αναχωρούν σήμερα οι πρωτοπόροι στην άμιλλα

Για τη Μαδρίτη της Ισπανίας αναχωρούν σήμερα, όπου θα παραμείνουν ως τις 28/6, οι πρωτοπόροι σύντροφοι από κάθε Οργάνωση Περιοχής του Κόμματος, της ΚΝΕ και τις Οργανώσεις Εξωτερικού, που διακρίθηκαν στην άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021, η οποία ολοκληρώθηκε με υπερκάλυψη του πλάνου κατά 109,34%.

Τα βραβεία στις πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις, όπως είχε ανακοινωθεί από την ΚΕ του ΚΚΕ, «έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγητικό. Υπηρετούν την ανάδειξη και συλλογική γνωριμία με μεγάλες στιγμές της Ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς».

Σε αυτό το πνεύμα οι πρωτοπόροι σύντροφοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν αύριο Σάββατο μια σειρά από σημεία μαχών - γεγονότων του Ισπανικού Εμφυλίου συμμετέχοντας στον ιστορικό περίπατο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων των Διεθνών Ταξιαρχιών.

Την Κυριακή στο νεκροταφείο «Εl cementerio de Fuencaral», όπου είναι θαμμένοι πάνω από 400 μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών, θα γίνει τοποθέτηση τιμητικής πλάκας για τους Ελληνες μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών του Λόχου «Ν. Ζαχαριάδης».

Αύριο Σάββατο θα πάρουν μέρος σε κοινή εκδήλωση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων της Ισπανίας, όπου θα γίνει και η βράβευση της πρώτης Οργάνωσης Περιοχής του Κόμματος (της Οργάνωσης Εξωτερικού) και της ΚΝΕ στην άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης.

Την Κυριακή 26 Ιούνη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συμμετάσχει στη λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο ΝΑΤΟ που γίνεται στη Μαδρίτη.

Επίσης, οι σύντροφοι θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Μαδρίτης και του Τολέδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ