Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Οι λαοί εμπόδιο στα σχέδια του ΝΑΤΟ

Συγκέντρωση καταγγελίας της ΝΑΤΟiκής Συνόδου Κορυφής την Τρίτη, 29 Ιούνη, στις 7.30, στα Προπύλαια

Motion Team

Η ΕΕΔΥΕ θα πρωτοστατήσει στη μαζική συμμετοχή και Ελλήνων αγωνιστών της ειρήνης στη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στο NATO στις 27 Ιούνη στην Κωνσταντινούπολη και στη διοργάνωση εκδηλώσεων καταγγελίας των ΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδίων σε όλη την Ελλάδα. Για την Αττική, η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 29 Ιούνη στις 7:30 στα Προπύλαια. Τα παραπάνω σημειώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με ανακοίνωση - κάλεσμα που έδωσε χτες στη δημοσιότητα, αναφορικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη και τις λαϊκές αντιδράσεις που ήδη διοργανώνονται. Ολόκληρη η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ έχει ως εξής:

«Στις 28 και 29 Ιούνη θα συναντηθούν τα 19 γεράκια του NATO με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεών τους στην Κωνσταντινούπολη. Πιστό στο νέο και άκρως επιθετικό του δόγμα, το NATO απεργάζεται, ως παγκόσμιας εμβέλειας κατασταλτικός και πολεμικός οργανισμός, τα νέα του σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Και ενώ συνεχίζεται η σφαγή του παλαιστινιακού λαού και η αιματηρή κατοχή του Ιράκ με τα θηριώδη βασανιστήρια του λαού του από τους κατακτητές, οι ΗΠΑ προσπαθούν να οργανώσουν τη διαιώνιση της επικυριαρχίας τους στο Ιράκ και τα πετρέλαιά του, με παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων κατοχής και τη συμμετοχή ακόμη και Ελλήνων στρατιωτών.

Τέτοια κατεύθυνση έδωσαν οι «G8» στην πρόσφατη συνάντησή τους στις ΗΠΑ, οι οποίοι συμφωνούν στην κάμψη της αντίστασης του ιρακινού λαού, μοιράζοντας, παράλληλα, τη λεία των βρώμικων σχεδίων τους. «Αναδιάταξη δυνάμεων», ονομάζει το NATO κομψά την τρίτη κατά σειρά επέμβασή του εκτός ορίων, μετά τον βάρβαρο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και την επέμβαση στο Αφγανιστάν, τώρα πια και στο Ιράκ.

Οι λαοί των Βαλκανίων γεύτηκαν στο πετσί τους την πολιτική του NATO, που πρόθυμα όλες οι κυβερνήσεις στήριξαν τα τελευταία χρόνια. Ο ελληνικός λαός αντιτάχθηκε δυναμικά στα εγκλήματα των ΗΠΑ, του NATO και τη νομιμοποίησή τους από την ΕΕ, στην ευρύτερη περιοχή. Ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε η σημερινή έχουν την παραμικρή εξουσιοδότηση να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, ουσιαστικά σε ένα νέο «Κατάρ» στα Βαλκάνια.

Οσο και αν το προσπαθούν οι κάθε λογής απολογητές του «Βορειοατλαντικού Συμφώνου» να ντύσουν και να κρύψουν το σημερινό του ρόλο, δεν ξεπλένεται το αίμα των χιλιάδων αθώων από τα ΝΑΤΟικά χέρια, δεν αλλάζει η γνώμη του λαού μας για τον αντιδραστικό και επεμβατικό ρόλο του NATO. Αντίθετα, η «πρόσκληση» των ελληνικών κυβερνήσεων να εγγυηθεί δήθεν το NATO την ασφάλεια στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας.

Πρόκληση, επίσης, αποτελεί η τρομο-επέλαση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων που ξεκίνησε η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές με πρόσχημα πάντα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καταθέτοντας νομοσχέδιο για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και όλον τον ελληνικό λαό, να μπουν εμπόδιο στα σχέδια για εμπλοκή του NATO στο Ιράκ και σε οποιαδήποτε συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών. Η ΕΕΔΥΕ συμπαραστέκεται ενεργά στο τουρκικό λαϊκό και φιλειρηνικό κίνημα, το οποίο κινητοποιείται εδώ και μήνες ενάντια στη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής του NATO στη χώρα τους και το οποίο θα οργανώσει μεγάλη αντιιμπεριαλιστική αντι-ΝΑΤΟική κινητοποίηση την Κυριακή, 27 Ιούνη, στην Κωνσταντινούπολη.

Η ΕΕΔΥΕ θα πρωτοστατήσει στη μαζική συμμετοχή και Ελλήνων αγωνιστών της Ειρήνης στη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στο NATO στις 27 Ιούνη στην Κωνσταντινούπολη και στη διοργάνωση εκδηλώσεων καταγγελίας των ΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδίων σε όλη την Ελλάδα. Για την Αττική, η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη, 29 Ιούνη, στις 7.30, στα Προπύλαια.

ΕΞΩ TO NATO ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ! ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ στις 7:30 M.M. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!»

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεπιθύμητοι οι σφαγείς των λαών (2007-06-09 00:00:00.0)
Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (2007-03-16 00:00:00.0)
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (2007-03-11 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αθήνα (2007-03-08 00:00:00.0)
Στις 18 Μάρτη η μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση (2005-01-29 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα το φιλειρηνικό κίνημα (2003-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ