Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα το φιλειρηνικό κίνημα
  • Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, για την παρουσία των Σολάνα - Ρόμπερτσον στη χώρα μας
  • Κάλεσμα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια, στο Ναύπλιο της 24 Γενάρη και στα Προπύλαια στις 15 Φλεβάρη, 12 το μεσημέρι

Το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δεν αφήνει αναπάντητη την παρουσία - πρόκληση των δύο γερακιών του πολέμου στη χώρα μας. Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη «καταγγέλλει τον Χ. Σολάνα και Τ. Ρόμπερτσον πρώην γγ του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, ασκώντας πιέσεις για άμεση εμπλοκή της χώρας μας στο βρώμικο πόλεμο που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ.

Η παρουσία των προαναφερόμενων, τονίζει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, αποτελεί πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού, καθώς εκφράζουν τα πολεμοκάπηλα σχέδια ενός επιθετικού στρατιωτικού μηχανισμού, δηλαδή του ΝΑΤΟ, έχουν δε συνδέσει το όνομά τους με τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του NATO κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν. Γι' αυτό, δικαίως θεωρούνται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ».

Οι προχτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με τους Χ. Σολάνα και Τ. Ρόμπερτσον επιβεβαιώνουν την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στα κελεύσματα των Αμερικανών και του NATO και την εμπλοκή της στο βρώμικο πόλεμο κατά του Ιράκ.

Η υποτακτική αυτή στάση είναι σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Το αντιπολεμικό φιλειρηνικό κίνημα καλεί την ελληνική κυβέρνηση, την ύστατη ώρα, να εγκαταλείψει τους συμβιβασμούς και την υποτέλεια και να ταχτεί καθαρά κατά της στρατιωτικής επέμβασης. Να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, στα πλαίσια της προεδρίας της ΕΕ για την αποτροπή του πολέμου, ασκώντας και το δικαίωμα του «βέτο».

Τα περί «αφοπλισμού του Ιράκ» και τα περί «αποφάσεων του ΟΗΕ» δείχνουν πλήρη συμπόρευση με τα αμερικανικά σχέδια και προπαγάνδα.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί, για άλλη μια φορά, τον ελληνικό λαό, τη νεολαία, τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα να συσπειρωθούν στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και να αγωνιστούν δυναμικά, μαζικά και αποφασιστικά.

- Ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας, καμιά συμμετοχή.

- Εξω το NATO και οι Αμερικανοί.

- Οχι στον ευρωστρατό και στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης.

Ολοι στο Ναύπλιο στις 24 Γενάρη να διαδηλώσουμε και με αντιπολεμικά συνθήματα. Ολοι στις 15 Φλεβάρη στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ