Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η υπόθεση γεννάει σκοτάδι...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΜΙΑ ΠΤΥΧΗ της τρομοκρατίας δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το 'πε και θα το ξαναπεί. Ομως, είναι μια από τις περιπτώσεις δηλώσεων-δεσμεύσεων που έχει διαψευστεί πριν καν ακόμα γίνει.

Η υπόθεση της τρομοκρατίας είναι εκ φύσεως και εσκεμμένα μια υπόθεση σκοταδιού κι ακόμα χειρότερα ...γεννάει σκοτάδι και μας γυρίζει σε εποχές σκοταδισμού με το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του να είναι αυτοί που «σβήνουν τα φώτα».

Κι όσο περνάει ο καιρός - δυστυχώς - βλέπουμε τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις συναφείς υποθέσεις, διακρίνουμε τα κέντρα που ελέγχουν τις καταστάσεις και κυρίως βλέπουμε πού οδηγούν τα πράγματα. Το σκοτάδι λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Εγγυημένο.

Φυσικά, όταν οι κυβερνώντες λένε «δε θα μείνει στο σκοτάδι» εννοούν ότι για τους επόμενους 10 μήνες τουλάχιστον θα μας βομβαρδίσουν με χιλιάδες δικαστικές και αστυνομικές λεπτομέρειες και με εκατοντάδες ιστορίες-«θρίλερ» που θα αναμασούν με τον τραγελαφικό τρόπο τους οι Ευαγγελάτοι και οι Κακαουνάκηδες.

Εμείς πάντως ένα πράγμα τους εγγυόμαστε. Οτι όσο σκοτάδι κι αν ρίξουν δεν πρόκειται ούτε να κλείσουμε τα μάτια μας, ούτε να μας πάρει ο ύπνος. Είναι γνωστό πως ζούμε σε καιρούς που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι κατάλληλοι άνθρωποι, στις κατάλληλες θέσεις», το σχόλιο του Χαβιέ Σολάνα για την Ελληνική Προεδρία, που φυσικά αναφέρεται στο Σημιτέικο. Κι όταν το λέει αυτός έχει την αξία του. Βλέπετε, κι ο ίδιος είναι παράδειγμα κατάλληλου ανθρώπου στις κατάλληλες θέσεις.

Τι καλύτερο από ένα σοσιαλιστικό προσωπείο (άντε και κάποιο παρελθόν) για να καταλάβεις τις θέσεις που κατέλαβε στο ΝΑΤΟ πριν και τώρα στην ΕΕ ως «ύπατος» σε θέματα ασφάλειας. Οσο για την πρακτική του τη γνωρίζετε, και στη Γιουγκοσλαβία χτες και στο Ιράκ αύριο.


Γρηγοριάδης Κώστας

Προφανώς όταν οι «εκσυγχρονιστές» μας δέχονται τέτοια εγκώμια, μπορούν άφοβα να χαίρονται για το μέλλον τους κι εμείς να λυπούμαστε και για το παρόν και για το μέλλον μας. Και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν αισθανόμαστε καλύτερα επειδή τους βλέπουμε να προεδρεύουν στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ