Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα σπάσουμε τη σιωπή

Την πλήρη αποσιώπηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων καταγράφει με ανοιχτή επιστολή προς τους διευθυντές των μέσων μαζικής ενημέρωσης η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της εφαρμογής μέρους του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ογκούμενων λαϊκών αντιδράσεων ενόψει του πολέμου στο Ιράκ και της Ελληνικής Προεδρίας.

Είναι ήδη γνωστή - από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου - η αξίωση της κυβέρνησης να μην εκφραστεί στο Ναύπλιο η εργατική-λαϊκή αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ. Είναι επίσης καθαρό ότι αυτή η αξίωση έχει επιστραφεί ως απαράδεκτη.

Κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης παραμένει το "ενάντια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ".

Ταυτόχρονα, μία πλούσια καθημερινή δραστηριότητα, των δυνάμεων που οργανώνουν κινητοποιήσεις (όπως η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003"), αποσιωπάται από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ειδικά από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχει επιβληθεί απόλυτο "εμπάργκο" στη δημοσιοποίηση κάθε τέτοιας δραστηριότητας.

Εκτιμούμε ότι οι διευθύνσεις των μέσων ενημέρωσης, ειδικά των κρατικών, οφείλουν να επανεξετάσουν τη στάση τους και να πάρουν εκείνα τα μέτρα που θα αποκαθιστούν την αλήθεια.

Σε κάθε περίπτωση, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στη "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε αυτό το φράγμα της σιωπής να σπάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ