Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμφωνεί, αλλά φωνάζει...

Σύμφωνα με τον αρμόδιο συντονιστή της ΝΔ για θέματα Υγείας, Ν. Κακλαμάνη, για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία στη χώρα μας, φταίει η διαχειριστική ανικανότητα του υπουργείου Υγείας. Βεβαίως, δεν περιμέναμε από τη ΝΔ να διαφοροποιηθεί, επί της ουσίας, από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας Υγείας, ούτε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από ταξικές θέσεις, καθώς συμφωνεί, πλήρως, με τη φιλοσοφία και την ουσία αυτής της πολιτικής και βρίσκεται από την ίδια ταξική πλευρά με το κυβερνών κόμμα.

Συμφωνεί η ΝΔ με την επέλαση και την άλωση της Υγείας, από επιχειρηματίες, οι οποίοι κερδοσκοπούν πουλώντας σαν ακριβό εμπορικό προϊόν, ένα δημόσιο αγαθό, όπως η υγεία. Συμφωνεί να λειτουργεί το ΕΣΥ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια - μάλιστα, κάνει κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε όσο θα έπρεπε σ' αυτό τον τομέα - που σημαίνει περικοπές εφημεριών, μείωση εξόδων στην παροχή υπηρεσιών, απογευματινά ιατρεία, εισιτήρια στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας κλπ.

Το ερώτημα «αφού συμφωνεί, γιατί φωνάζει», είναι, μάλλον, αφελές, καθώς τα τελευταία χρόνια η ΝΔ καταφεύγει συχνά στον «λαϊκισμό» για να κρύψει τη συνολική, σχεδόν, συμφωνία της με την «εκσυγχρονιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ώστε ν' αποπροσανατολίσει το λαό και να «κλέψει» την ψήφο του για ν' αναρριχηθεί, επιτέλους, στην πολυπόθητη κυβερνητική εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ