Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θέλουμε την πόλη μας ζωντανή και ελεύθερη

Δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ μετά από τη συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Πασχαλίδη

Motion Team

Δεν εκχωρούμε το δικαίωμα της ελεύθερης διαδήλωσης. Θα αντισταθούμε στην προοπτική να γίνει η Θεσσαλονίκη μια στρατοκρατούμενη πόλη, ξεκαθάρισαν τα στελέχη του ΚΚΕ που συναντήθηκαν χτες το μεσημέρι με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Πασχαλίδη. Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που ξεκίνησε ο Γ. Πασχαλίδης με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και κομμάτων, για την Ελληνική Προεδρία και τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς επίσης και για το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, απασχόληση - ανεργία και διεκδίκηση της ΕΧΡΟ 2008.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Θ. Κωνσταντινίδης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρ. Κόφφας μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ, ο βουλευτής του κόμματος Αγγελος Τζέκης και ο Γ. Χαβατζάς μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Θ. Κωνσταντινίδης, επικεφαλής του κλιμακίου του Κόμματος δήλωσε: «Κουβεντιάσαμε με τον κ. υπουργό. Ανταλλάξαμε απόψεις για την Ελληνική Προεδρία και τη Σύνοδο Κορυφής. Θέσαμε το ζήτημα της ελεύθερης διαδήλωσης για τη Θεσσαλονίκη, φυσικά και πανελλαδικά, επειδή στη διάρκεια της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας θα πραγματοποιηθούν αντισύνοδοι σε όλες τις πόλεις που θα γίνουν οι Σύνοδοι των Υπουργών των χωρών της ΕΕ, ξεκινώντας από το Ναύπλιο.

Στα ζητήματα της υποδοχής και της διευκόλυνσης των διαδηλωτών εκφράστηκε καλή διάθεση από τον κ. υπουργό. Θέσαμε το ζήτημα και της ελεύθερης διαδήλωσης. Από την πλευρά του δε συναντήσαμε αρνητική αντίληψη. Ομως παραμένει το διεκδικούμενο και το ζητούμενο.

Θέλουμε η Θεσσαλονίκη και τις μέρες της Συνόδου Κορυφής να είναι μια πόλη ζωντανή και ελεύθερη, στους δρόμους της οποίας δε θα διαδηλώνουν μόνο όσοι θα έρθουν από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, αλλά θα διαδηλώνουν και όλοι οι Θεσσαλονικείς. Θέλουμε αυτή η άποψή μας για το τι τεκταίνεται στο διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας και τα μέτρα που αποφασίζουν οι υπουργοί και η ίδια η Σύνοδος και αφορούν κυρίως τη χειροτέρευση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων, να γίνουν αντιληπτά από το λαό και να διαδηλώσει την αντίθεσή του ελεύθερα στους δρόμους της πόλης».

«Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη ζωντανή εκείνες τις μέρες και νομίζω πως μπορούμε να το πετύχουμε, κρατώντας τους δρόμους της συνεννόησης ανοιχτούς», σημείωσε ο Γ. Πασχαλίδης και πρόσθεσε: «Εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε τη διάθεση να παρέχουμε πρακτικές διευκολύνσεις στους πολίτες, οι οποίοι θα κινηθούν από πολλές πλευρές του κόσμου, από την Ευρώπη, από τα Βαλκάνια, από τη χώρα μας, προς τη Θεσσαλονίκη, για να εκφράσουν τις απόψεις τους εκείνες τις μέρες. Θέλουμε, λοιπόν, η Κοινωνία των Πολιτών, οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τα Κόμματα που θα συμμετάσχουν σ' αυτές τις εκδηλώσεις να τύχουν μιας σωστής φιλοξενίας. Αυτό σημαίνει πρακτικά κάποιους χώρους διαμονής, σημαίνει υποστήριξη σε θέματα διατροφής, υπηρεσιών Υγείας, Ενημέρωσης, Διαδικτύου. Συζητήσαμε αυτά τα θέματα με την Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συμφωνήσαμε ότι μπορούμε, συνυπάρχοντας σ' αυτά τα γεγονότα, ο καθένας με το δικό του τρόπο, να διαμορφώσουμε τους όρους φιλοξενίας, αλλά και σεβασμού στην πόλη».

Για EXPO 2008

«Δεν είμαστε αντίθετοι με τη διεκδίκηση της ΕΧΡΟ, αλλά δε θεωρούμε ότι ένα τέτοιο γεγονός ή μια τέτοια Εκθεση, μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα της ανάπτυξης και της ανεργίας. Πιθανά, να ανακουφίσει κάποιες δυνάμεις. Εμείς διεκδικούμε ανάπτυξη και του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα και όχι μόνο του τομέα των υπηρεσιών. Μέσα από αυτή την ανάπτυξη θα αντιμετωπιστεί και η ανεργία που βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτή μας την πρόταση, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, θα τη βάλουμε για συζήτηση στο λαό, θα την προβάλουμε και μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις», σημείωσε ο Α. Τζέκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ