Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΛΙΟ
Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη διαδήλωση

Λίγες μέρες πριν τη διαδήλωση του Ναυπλίου στις 24 του Γενάρη, και οι προετοιμασίες για την επιτυχία της εντείνονται συνεχώς καθώς όλες οι συνιστώσες της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχουν ριχθεί με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή τη μάχη. Τα δεκάδες πούλμαν που έχουν κλειστεί για τη μεταφορά στο Ναύπλιο δείχνουν ότι εργαζόμενοι, νεολαίοι, ΕΒΕ, αγρότες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα θα στείλουν μαζικά μήνυμα απειθαρχίας και αντίστασης στη Σύνοδο υπουργών Εργασίας της ΕΕ - που θα εξελίσσεται εκεί - για να δρομολογήσουν νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα στην κατεύθυνση της κατάργησης κάθε δικαιώματος και κατάκτησης.

Μια μέρα πριν τη μεγάλη διαδήλωση, το ΠΑΜΕ οργανώνει «αντισύνοδο» στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» στην οποία θα συμμετέχουν 400 συνδικαλιστικά στελέχη από την Ελλάδα ενώ σημαντική αναμένεται να είναι και η παρέμβαση ευρωπαϊκών συνδικάτων - ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 Ευρωπαίοι συνδικαλιστές, οι οποίοι και θα μιλήσουν. Μάλιστα, στην «αντισύνοδο» θα παραβρεθεί και θα παρέμβει και ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της Βενεζουέλας (CUTV), Πέδρο Εουσέ - που θα είναι ομιλητής και στη μεγάλη συγκέντρωση που θα κάνει το ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου του Ναυπλίου στις 24 Γενάρη.

Τη συμμετοχή στη διαδήλωση και τη στήριξη των εκδηλώσεων της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχει αποφασίσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). Επίσης, με ανακοινώσεις τους έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, ο σύλλογος έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης - Περιστερίου. Ακόμα απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει τα σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ Κηφισιάς, Ν. Ιωνίας, Παπάγου, Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αιγάλεω, Περιστερίου, Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Κορυδαλλού, Θριάσιου Πεδίου, Ταύρου, Καλλιθέας κ.ά. Απόφαση συμμετοχής έχουν λάβει επίσης οι σύλλογοι φοιτητών Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), Νομικής Αθήνας, Παντείου και ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγοί Αθήνας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ