Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Συλλαλητήριο ενάντια στα τρομονομοθετήματα

Την Τρίτη, 22 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για να μην περάσουν τα νέα τρομονομοθετήματα - που τούτη τη φορά φέρνει κυβέρνηση της ΝΔ - και να καταργηθεί ο ήδη υπάρχων τρομονόμος (Ν. 2928/2001) καλεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συσπείρωσης τονίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, δυο μόλις μέρες μετά τις ευρωεκλογές, και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των Συνόδων Κορυφής του Δεκέμβρη 2001 και 25 Μάρτη 2004 στις Βρυξέλλες, προχώρησε στην κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή του Ευρωτρομονόμου και του Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης. Η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης των τρομονομοθετημάτων, δείχνει ότι την κυβέρνηση, το μόνο που την απασχολεί είναι η ψήφισή τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να περιοριστεί η ενημέρωση και οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού στις νέες επιβουλές».

Με αίτημα την απόσυρση του ευρωτρομονόμου και του ευρωεντάλματος σύλληψης και παράδοσης, αλλά και την κατάργηση του τρομονόμου (Ν. 2928/2001), η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», καλεί τις επιστημονικές, συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις του λαού και της νεολαίας, τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες, όλους όσοι αγωνιούν για το μέλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να εκδηλώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο την αντίθεσή τους στη νέα αντιδημοκρατική επιλογή και να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει, την Τρίτη 22 Ιούνη 2004, στις 7.30 το απόγευμα, στην Ομόνοια.

Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή και καλούν τα μέλη τους σε συμμετοχή πολλοί μαζικοί φορείς και συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ