Πέμπτη 17 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Κατακραυγή για το τρομο-νομοσχέδιο

Τις πρώτες έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων προκαλεί η επιχείρηση της κυβέρνησης της ΝΔ να εντείνει την επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα με το νέο τρομο-νομοσχέδιο. Νομοσχέδιο που είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αναλαμβάνει να προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας».

-- Η κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, «συνεχίζει και επεκτείνει το νομοθετικό οπλοστάσιο θωράκισης της αντιλαϊκής πολιτικής», για να συμπληρώσει πιο κάτω ότι «με βάση το νομοσχέδιο, τρομοκρατική ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί η συμβολική κατάληψη κτιρίων ή δρόμων, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα τιμωρούνται με εξοντωτικές ποινές και διάλυση ακόμα και συνδικαλιστικών, πολιτικών οργανώσεων και φορέων. Ο "μεγάλος αδελφός" λόγω Ολυμπιακών άρχισε ήδη να λειτουργεί και βέβαια θα παραμείνει». Η Ομοσπονδία καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Να είναι σίγουρη και η σημερινή κυβέρνηση ότι θα μας βρει αντιμέτωπους στους αντιλαϊκούς αντεργατικούς σχεδιασμούς και αποφάσεις».

-- Το νομοσχέδιο, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) δε στοχεύει στην κάλυψη ενδεχόμενων κενών στην ελληνική νομοθεσία, αλλά στο να επιβάλει «αντισυνταγματικές και αντιδραστικές διατάξεις που μας επιβάλλουν οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί» και προσθέτει ότι «ο ορισμός της τρομοκρατίας που επιχειρούν να δώσουν στον ευρωτρομονόμο και η οριοθέτηση των "εγκλημάτων" που θεωρούν τρομοκρατικές ενέργειες, αποδεικνύουν τον πραγματικό τους σκοπό, ο οποίος δεν είναι άλλος παρά η δίωξη όλων όσοι αμφισβητούν την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων». Ακόμα, αναδεικνύοντας τους νέους κινδύνους που δημιουργεί το νομοσχέδιο, τονίζει ότι δίνει τη δυνατότητα «να εκδίδεται κάποιος σε τρίτη χώρα - κατά παράβαση του Συντάγματος και της μέχρι σήμερα ισχύουσας νομοθεσίας - με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να είναι απαραίτητη η απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του». Τέλος, η ΠΟΛ υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι «με την πάλη μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό στις αντιδραστικές πρακτικές του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων τους».

-- Στο «απόσπασμα» στέλνει τις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος των Νομών Αττικής, Πειραιά και Νησιών και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, ώστε «συλλογικά να αντισταθούμε, να απειθαρχήσουμε και να δείξουμε ανυπακοή στις αντιδημοκρατικές επιλογές τους...».

-- Ο νέος τρομονόμος, καταγγέλλουν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ, προβλέπει ακόμα και «ποινικές ευθύνες μέχρι και διάλυση σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που αγωνίζονται και ο αγώνας τους τσουβαλιάζεται στις επιλεκτικές διατάξεις του νέου νόμου περί τρομοκρατίας». Εμείς, σημειώνουν, «πιστεύουμε ότι τέτοιες επιλογές θα απορριφθούν από το κίνημα και τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ