Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Οπλο των Ευρω-ιμπεριαλιστών ο Ευρωστρατός

«Με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της ΕΕ, αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες, έγινε για άλλη μια φορά καθαρό τι επιβουλεύονται τα γεράκια της ΕΕ σχετικά με τη δημιουργία του Ευρωστρατού». Τα παραπάνω σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και συνεχίζει:

«Πιστοί στα αρχικά σχέδιά τους, ανακοίνωσαν οι αρχηγοί της ευρωπαϊκής διπλωματίας και οι υπουργοί του πολέμου, διά στόματος των Ελλήνων "προέδρων τους", ότι η δύναμη ταχείας επέμβασης είναι έτοιμη να αναλάβει επιχειρήσεις, σε όλο το φάσμα των αποστολών που της έχει ανατεθεί.

Και φυσικά δεν εκπλήσσεται κανείς για την ψυχρή και ωμή παραδοχή ότι ο στρατός αυτός είναι σε ετοιμότητα πια να εισβάλει, να επέμβει, να καθυποτάξει λαούς και έθνη, όπου τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών το κρίνουν σκόπιμο. Επιβεβαιώνει απλά την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα της ελληνικής κυβέρνησης, όταν αυτή μιλούσε δήθεν ενάντια στον βρώμικο πόλεμο στο Ιράκ, ενώ στιγμή δεν εγκατέλειψε τα σχέδιά της για την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και επί δικής της Προεδρίας. Μέχρι και επέμβαση στο Αφρικανικό Κονγκό δεν αποκλείει ο σφαγέας των Βαλκανίων Χ. Σολάνα, ενώ ο κ. Γ. Παπαντωνίου καυχιέται για την πλήρη αυτονομία του «Ευρωστρατού» από το NATO! Λες και όταν θα σφάζονται λαοί για χάρη των πολυεθνικών της ΕΕ και όχι των ΗΠΑ, ο σκοπός θα είναι ιερός!

Το παραπάνω γεγονός αποτελεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, που υπογραμμίζει τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και του πολεμοκάπηλου Διευθυντηρίου της, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου εξαπολύονται νέες απειλές για λαούς και έθνη.

Την ίδια λογική εξυπηρετεί και η όλο και περισσότερο μετατροπή του Εθελοντικού Ελληνικού Στρατού σε σώμα μισθοφόρων, όπως αυτό εκφράζεται και μέσα από την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών.

Ο νέος αυτός στρατός, που έχει σαν στόχο την τρομοκράτηση και πάταξη των αντιστάσεων και μέσα στην ίδια την ΕΕ, βρίσκει αντίθετους τους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα τον ελληνικό λαό.

Αυτό θα το αποδείξουν και πάλι οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από Ελλάδα και όλη την Ευρώπη στις διαδηλώσεις της Αντι-Συνόδου της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη!

Ραντεβού στις 21 Ιούνη στην Πλατεία Αριστοτέλους»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ