Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΣΤΑΝΑ.-- Τουλάχιστον 7 εργάτες έχασαν τη ζωή τους και 23 αγνοούνται ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε χτες σε ορυχείο της περιοχής Καραγκάντα, στο κεντρικό Καζακστάν, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία σιδηρουργίας «ArcelorMittal». Πιθανολογείται ότι το ατύχημα οφείλεται σε έκρηξη μεθανίου.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ζήτησε χτες από το Ιράν, απ' όπου βρίσκεται, να «επιταχύνει» τη συνεργασία του με την υπηρεσία ώστε να ριχτεί περισσότερο «φως» στο πυρηνικό του πρόγραμμα.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής κυβέρνησης, που θα προχωρήσει στην κατάργηση της μοναρχίας, θα διενεργηθούν στο Νεπάλ, στις 10 Απρίλη, όπως ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της χώρας. Η Βουλή που θα εκλεγεί καλείται να καταρτίσει το νέο σύνταγμα, που θα κηρύσσει επίσημα το Νεπάλ, μετά από 200 χρόνια απόλυτης μοναρχίας, σε αβασίλευτη δημοκρατία.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ.-- Προσπάθεια να «υψώσει ανάστημα» στη «μητέρα Αμερική» αποπειράθηκε να κάνει χτες ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, δηλώνοντας, μετά την εικασία αμερικανικών ΜΜΕ πως ενδέχεται να πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις της CIA στο πακιστανικό έδαφος, ότι «οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια από τις αμερικανικές δυνάμεις εναντίον των ενόπλων εξτρεμιστών που δρουν στα σύνορα με το Αφγανιστάν θα θεωρηθεί ως εισβολή στο πακιστανικό έδαφος». Δήλωση που δεν έπεισε κανένα, αφού ο πρώην στρατηγός χρωστά την κυριαρχία του στην Ουάσιγκτον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ