Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Ο κινηματογράφος επιτίθεται και αποκαλύπτει!

Και αυτή την εβδομάδα δεν έχουμε μεγάλες ταινίες. Εχουμε, όμως, ενδιαφέρουσες ταινίες! Αποκαλυπτικές! Η «Irina Palm» του Γερμανού σκηνοθέτη (ζει στο Βέλγιο) Σαμ Γκαρμπάρσκι, παίρνει τη μερίδα του λέοντος! Μια συντηρητική γυναίκα που νικάει τις εσωτερικές αναστολές και παλεύει τα εξωτερικά εμπόδια!

Πιο πολιτικοποιημένο το «Import Export», του Αυστριακού «ανατρεπτικού» σκηνοθέτη Ούλριχ Ζάιντλ. Η Ευρώπη γερνάει (πολιτικά, ιδεολογικά) και πεθαίνει. Από κοντά και η ταινία του Δανού Aντερς Ρόνοου Κλάρλουντ «Πώς να ξεφορτωθούμε τους άλλους». Πολιτική σάτιρα για τον τρόπο που ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει τους «περιττούς»!

Τρεις, λοιπόν, οι ενδιαφέρουσες ταινίες και πολύ μας πάει! Μετά από αυτές τα κεφάλια μέσα! Η καλογυρισμένη, και τίποτα περισσότερο, «Yiella», του «σοβαρού» Γερμανού σκηνοθέτη Κριστιάν Πέτζολτ. Μια γυναίκα αναζητά τον εαυτό της! Ο «χαριτωμένος», και τίποτα περισσότερο, «Αόρατος», του Ντέιβεντ Γκόγιερ. Μεταφυσικό ερωτικό θρίλερ, χωρίς ακρότητες! Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε χωρίς ακρότητες και για τη «Θανάσιμη εκδίκηση», του Τζέιμς Γουάν! Δυστυχώς εδώ ενώ όλα ξεκινάνε ωραία στη συνέχεια γίνεται το έλα να δεις! Πατέρας που έχασε το παιδί του γίνεται ράμπο και παίρνει το νόμο στα χέρια του! Αίμα, αίμα και βία. Θρίλερ είναι και η «Μοιραία σύγκρουση», του Τέρι Τζορτζ. Και εδώ ένα παιδί σκοτώνεται και ο πατέρας παίρνει το νόμο στα χέρια του. Εδώ, ευτυχώς, δεν έχουμε βία. Στη θέση της έχουμε μελό (και πολλές σεναριακές συμπτώσεις).

Λες και δε μας έφταναν οι ντόπιοι σκηνοθέτες αντιγραφείς της τηλεόρασης αρχίσαμε και τις εισαγωγές! Και μάλιστα με τη συνδρομή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Γιατί, κύριοι; Η Ελληνοαμερικανίδα Κριστίν Κρόκος γύρισε «Το γαμήλιο πάρτι» της με υλικά του '60. Χωρίς τη δροσιά του '60!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ