Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαγωγή και ανάκριση πολίτη από κουκουλοφόρους

Με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, αστυνομικοί με κουκούλες απήγαγαν έναν πολίτη έξω από το σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης και τον ανέκριναν, σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου του απαχθέντα που κατέθεσε επίσημα αναφορά (με αριθμό πρωτοκόλλου 170/08) στον εισαγγελέα, την οποία κοινοποιεί και στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, ενώ έκανε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα - που όπως ο ίδιος δήλωσε ανήκει στο λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο» - τον συνέλαβαν με τη βία, γύρω στις 12 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, έξω από το σπίτι του. Και, αφού τον «τσουβάλιασαν» σε συμβατικό τζιπ της Αστυνομίας φορώντας του κουκούλα, τον οδήγησαν σε ένα υπόγειο. Εκεί, οι απαγωγείς του που φορούσαν κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, τον ανέκριναν επί δύο ώρες κρατώντας τον δεμένο με χειροπέδες. Μάλιστα, οι απαγωγείς - ανακριτές, που του τόνισαν ότι πρόκειται για «φιλική συζήτηση», του έκαναν διάφορες ερωτήσεις για συμμετοχή του σε προπαρασκευή παράνομης πράξης με όπλα, για κατοχή όπλων, για το πού επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν, κ.ά., λέγοντάς του ότι είχαν σχετικά στοιχεία στα χέρια τους.

Στη συνέχεια και αφού το θύμα τούς έλεγε ότι δε γνωρίζει τίποτα, με τον ίδιο τρόπο τον εγκατέλειψαν πάνω στην Εθνική Οδό Ηρακλείου στο ύψος του ΚΤΕΟ, περιοχή πολύ μακρύτερα από το σημείο «απαγωγής» του χωρίς να του δώσουν άλλες εξηγήσεις. Από τη μεριά της, η Αστυνομία Ηρακλείου, χτες, δήλωνε άγνοια σε σχέση με το καταγγελλόμενο περιστατικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ