Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη για την αγροτική πολιτική

Αλλη μια συνεννόηση για την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ είχαν χτες πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στις σχετικές δηλώσεις του, ανέφερε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013. Δυστυχώς όμως, τα περιβόητα κονδύλια του Δ' ΚΠΣ και του Β' πυλώνα της νέας ΚΑΠ δεν έχουν επί της ουσίας τίποτα να προσφέρουν στη μικρομεσαία αγροτιά. Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα κονδύλια αυτά κατευθύνονταν, από τη μία, στους μεγαλοαγρότες και σε επιχειρηματίες εντός και εκτός αγροτικού χώρου, ενώ οι μικρομεσαίοι αγρότες όλο και θα ζορίζονται και θα εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητά τους. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τη δεκαετία 1998 - 2007 οι απασχολούμενοι στη γεωργία μειώθηκαν κατά 30%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Βέβαια, η κυβέρνηση και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προτιμούν να δημιουργούν εντυπώσεις και καμουφλάρουν την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλ. Κοντός αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, στους αναδασμούς και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας. Τα ίδια, βέβαια, λέγονταν και στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο ίδιος επίσης χαρακτήρισε θετική τη συμφωνία για την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς κρασιού, η οποία - δυστυχώς - στην πράξη θα ξεπατώσει τ' αμπέλια στην Ελλάδα και θα βγάλει από τη μέση τους μικρομεσαίους αμπελουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ