Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εξόρμηση κατά της ακρίβειας

Η εξόρμηση θα γίνει μεθαύριο Σάββατο στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας (Βαρβάκειος)

Να υψώσουν τη φωνή τους και να διεκδικήσουν σεβασμό στην «ακριβή ζωή» τους, καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με την εξόρμηση ενάντια στην ακρίβεια που έχει προγραμματίσει να κάνει μεθαύριο Σάββατο 19 Γενάρη 2008, στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας (Βαρβάκειος).

Το ραντεβού των γυναικών έχει οριστεί στις 11 π.μ. του ερχόμενου Σαββάτου, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο Δημαρχείο. Από εκεί θα εξορμήσουν για τη διανομή του 4σέλιδου εικονογραφημένου φυλλαδίου για την ακρίβεια που έχει τυπώσει η ΟΓΕ, με τίτλο: «Η ακρίβεια σημαδεύει ιδιαίτερα τις γυναίκες».

Μεταξύ άλλων, στο φυλλάδιο, επισημαίνεται ότι οι γυναίκες:

  • Χρυσοπληρώνουν τη μόρφωση, για να είναι απασχολήσιμες και μισοειδικευμένες στο σκλαβοπάζαρο της «διευθετημένης» εργασίας.
  • Δίνουν γην και ύδωρ στα ιδιωτικά κέντρα και τα μαιευτήρια για να εξαργυρώσουν το δικαίωμά τους στη μητρότητα.
  • Καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν υπέρογκα τροφεία και ακριβοπληρωμένα φροντιστήρια στο όνομα μιας ανύπαρκτης δωρεάν Παιδείας.
  • Καλούνται να «σερφάρουν» σε μια ελεύθερη και ανταγωνιστική αγορά, που εκτινάζει τις τιμές των τροφίμων, των καυσίμων, των εισιτηρίων στα ύψη και μετατρέπει τα είδη πρώτης ανάγκης σε είδη πολυτελείας.
  • Καλούνται να ακριβοπληρώσουν το δικαίωμα στη μητρότητα, να δουλέψουν διπλοβάρδια, ημιαμειβόμενες, για να καλύψουν τις ανάγκες στη διατροφή, στην ένδυση, στην παιδεία, στην υγεία και τον πολιτισμό. Η μητρότητα δεν αναγνωρίζεται από το κράτος ως κοινωνική αξία, αλλά θεωρείται και είναι ατομική ευθύνη κάθε μιας.

Οπως επισημαίνεται στο φυλλάδιο της ΟΓΕ: «Το άλλο μισό του ουρανού έχει το δικό του μερίδιο στην παραγωγή υλικού και πνευματικού πλούτου και αναπαράγει την αυριανή εργατική δύναμη. Ομως, η αμοιβή του είναι νέα βάρη, νέες υποχρεώσεις από ένα κράτος που η πολιτική του είναι να μην εκπληρώνει την υποχρέωσή του για δημόσια, δωρεάν κοινωνική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ