Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Να προστατευτούν αγρότες και καταναλωτές

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το θέμα της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων και πολυεθνικών σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων και των καταναλωτών, έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Ν. Μωραΐτης.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση επισημαίνονται τ' ακόλουθα: «Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους της αγροτικής παραγωγής κατά 11% το 2007, όταν ο επίσημος πληθωρισμός ήταν 3,9%, μαζί με τις χαμηλές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων αποδεκατίζουν το αγροτικό εισόδημα, το οποίο, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της Ευρωστάτ, το 2007 μειώθηκε κατά 16% και σε σύγκριση με το 2000 κατά 18%.

Οι τιμές δύο βασικών αγροτικών εφοδίων των ζωοτροφών και των λιπασμάτων μέσα σε ένα εξάμηνο αυξήθηκαν πάνω από 50%, εξασφαλίζοντας προκλητικά κέρδη στους εμποροβιομηχάνους και στις πολυεθνικές που παράγουν και εμπορεύονται τα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο, αλλά, με τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της εγχώριας λιπασματοβιομηχανίας και την κατάργηση οποιουδήποτε ελέγχου στα πλαίσια της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς, ευνοεί την κερδοσκοπία των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων».

Ερωτάται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

  • Τι μέτρα θα πάρει κατά της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών.
  • Τι ενέργειες θα κάνει για να μειώσει ουσιαστικά το κόστος της αγροτικής παραγωγής και να προστατέψει το αγροτικό εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ