Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν χτες το πρωί πανεπιστημιακοί καθηγητές και φοιτητές, αντιδρώντας σε μεθοδεύσεις και πρακτικές της διοίκησης, που προωθούν την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, ενισχύοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία. Θυμίζουμε την πρόσφατη σκανδαλώδη χρηματοδότηση της ανώνυμης εταιρείας Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου με 4.700.000 ευρώ από το ΠΕΠ Ηπείρου, για την οποία μεσολάβησε το Πανεπιστήμιο.

Φοιτητές και πανεπιστημιακοί διαμήνυσαν πως δεν πρόκειται να περάσει η επιχείρηση παραβίασης του ασύλου (πρόσληψη σεκιούριτι στο Ιδρυμα Νιάρχου) που δρομολογεί η πρυτανεία και η οποία συνάδει με την προσπάθεια φίμωσης (παραπομπή στο πειθαρχικό πανεπιστημιακού που έκανε δημόσια κριτική στην πρυτανεία) ώστε να περνάει χωρίς αντιδράσεις η πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι πανεπιστημιακοί, στη γενική συνέλευση του συλλόγου τους, αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, με απαρχή τις 22 Γενάρη, όπου αποφασίστηκε 24ωρη απεργία και συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα για το Ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ