Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Πράσινες μεταφορές» με ... αυξήσεις στα εισιτήρια

Με εξαγγελίες, για την κατάρτιση «Γενικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής» και τη συγκρότηση μόνιμης επιτροπής για τις «πράσινες μεταφορές», επιδιώκει η κυβέρνηση να καλύψει την αντισυγκοινωνιακή της πολιτική, αλλά και να «χρυσώσει το χάπι» των επικείμενων αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Οπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, η επιτροπή, με πρόεδρο τον Αλ. Βραχνό, πρώην πρόεδρο της «Τραμ ΑΕ», μεταξύ άλλων: Θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την προώθηση των υβριδικών ταξί και λεωφορείων. Θα εξετάσει κίνητρα για τη σταδιακή απόσυρση παλιών - ρυπογόνων οχημάτων. Θα συντονίσει τη μελέτη και το σχεδιασμό τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων στο κτίριο του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών και στα υπόλοιπα όπου στεγάζονται οι ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από αυτό.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης θα παραστεί σήμερα στις εργασίες της δημόσιας διαβούλευσης του ΟΑΣΑ, για την κατάρτιση του «Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής» για την επόμενη 15ετία.

Επισημαίνεται ότι στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η δραστική περικοπή των κρατικών κονδυλίων προς το σύστημα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. Κατά συνέπεια, όσες άλλες δράσεις και αν αναλάβει δε θα αποσκοπούν στη βελτίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, αλλά στη μελλοντική λειτουργία ιδιωτικού σχήματος συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ