Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Βγαίνουν στους καταπέλτες στις 13 Φλεβάρη

Στους καταπέλτες βγαίνουν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 13 Φλεβάρη, συντονίζοντας τα απεργιακά τους βήματα με τους εργάτες ολόκληρης της χώρας. Η απεργία στα καράβια θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της 13ης Φλεβάρη και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της 14ης Φλεβάρη.

Η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ (συγκλήθηκε μετά από απαίτηση των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και επιβλήθηκε από τις ταξικές δυνάμεις και τους ίδιους τους ναυτεργάτες. Ωστόσο, η πλειοψηφία της ΠΝΟ προβάλλει διεκδικητικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στη βάση της προστασίας των εφοπλιστικών συμφερόντων. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, που εκ των πραγμάτων θα επωμιστούν και το βάρος της προετοιμασίας της απεργίας, ήδη οργώνουν το λιμάνι.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας στις 13 Φλεβάρη, τη Δευτέρα 28 Γενάρη η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και συνδικαλιστές σε σύσκεψη, που θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ