Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΟΛΘ ΑΕ
Ενιαίο μέτωπο για να αποκρουστεί η ιδιωτικοποίηση

Στους λιμενεργάτες στο Ικόνιο μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη. Συγκέντρωση χτες το απόγευμα στον Πειραιά

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά
«Ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, απέναντι στο ενιαίο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του» είναι αυτό που απαιτούν οι εξελίξεις, για να αναχαιτιστεί η έφοδος των μονοπωλιακών μεγαθηρίων στα λιμάνια της χώρας. Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ, προς τους λιμενεργάτες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στο Ικόνιο, που παραδίδεται στα πολυεθνικά μεγαθήρια.

Η Ελπίδα Παντελάκη συναντήθηκε με τους λιμενεργάτες τα χαράματα στην αίθουσα που καθορίζονται οι ομάδες εργασίας (πόστες). Η ανησυχία και η οργή για τα όσα προωθούνται στα λιμάνια, αλλά και σε βάρος τους περίσσευε ανάμεσα στους εργάτες. Γνωρίζουν, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, ότι με το νομοσχέδιο που σύνταξε η κυβέρνηση θέσεις εργασίας, δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών τινάζονται στον αέρα, προκειμένου οι πολυεθνικές που θα αναλάβουν το ΣΕΜΠΟ να βρουν το τοπίο «καθαρό», για να μπορούν στη συνέχεια ελεύθερα να μετατρέψουν το Σταθμό σε ένα απέραντο εργασιακό γκέτο.

Η Ελπίδα Παντελάκη ανέδειξε τη συνενοχή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην ιδιωτικοποίηση και τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων είναι μονόδρομος και θα πρέπει να πάρει και νέα χαρακτηριστικά με το συντονισμό τους με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, αλλά και γενικότερα, καθώς η παραχώρηση θα έχει αλυσιδωτές οδυνηρές επιπτώσεις για κάθε λαϊκή οικογένεια. Ενώ τους περιέγραψε και το ...«νέο μοντέλο» λιμενεργάτη που προωθούν και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης που ξεπερνάει τα όρια του εφιάλτη.

Συγκέντρωση στον Πειραιά

Με μαζική συγκέντρωση και μαχητική πορεία στους δρόμους του Πειραιά, που κατέληξε στο, στρατοκρατούμενο από ισχυρές δυνάμεις καταστολής, κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ στην Ακτή Μιαούλη, λιμενεργάτες και υπάλληλοι του Οργανισμού χτες το απόγευμα διαδήλωσαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή όπου παραβρέθηκε πλήθος αντιπροσωπειών από μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του Πειραιά και εκπροσώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Στο πλευρό των εργατών ήταν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου και ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γιώργος Τούσσας. Το δικό τους μπλοκ στη διαδήλωση είχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Χτες βράδυ, τέλος, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πλειοψηφίας του ΕΚΘ (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) για το Λιμάνι της πόλης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων (βουλευτές, δημοτικές κινήσεις κλπ.) του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΛΑ.Ο.Σ., η υποκρισία περίσσεψε. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και γενικός γραμματέας του ΕΚΘ Σ. Ζαριανόπουλος δεν προσυπέγραψε την πρωτοβουλία και αποχώρησε.

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του, αντιπαρατέθηκε με τις απόψεις που προβάλλουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για συμβίωση δημοσίου και ιδιωτών στα λιμάνια. Κάλεσε τα εργατικά σωματεία του λιμανιού να απορρίψουν την εθελούσια έξοδο, την εργασιακή ειρήνη και να καταδικάσουν τη σημερινή ολοκλήρωση του εγκλήματος της παράδοσης των λιμανιών στους ιδιώτες που ξεκίνησε με το νόμο του 1999 του ΠΑΣΟΚ. Τους κάλεσε να συστρατευθούν με την Επιτροπή Αγώνα που παλεύει για αποκλειστικά δημόσιο λιμάνι, λαϊκή περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ