Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΤΗΓΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
Απεργία για το πετρέλαιο

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αυτοκινητιστές φορτηγών ΔΧ και οι βυτιοφορείς υγρών καυσίμων, που αποφάσισαν ως ημερομηνία έναρξης της ακινητοποίησης των οχημάτων τους την 25η Σεπτέμβρη, αντί της 29ης Σεπτέμβρη που είχαν αποφασίσει αρχικά, με κεντρικό αίτημα τη μείωση στην τιμή του πετρελαίου.

Την απόφαση αυτή πήραν ομόφωνα σε γενική τους συνέλευση στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι της κεντρικής συντονιστικής επιτροπής των συνεργαζόμενων ομοσπονδιών του κλάδου των φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ.

Οπως αναφέρουν σε χτεσινή τους ανακοίνωση, τα αιτήματα που υπέβαλαν στην κυβέρνηση, με κυριότερο και επιτακτικό τη μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, όχι μόνο δεν εισακούστηκαν από τους αρμόδιους, αλλά, αντί μείωσης, η τιμή του πετρελαίου προχτές αυξήθηκε κατά 12,5 δραχμές το λίτρο, με διαφαινόμενες άμεσες τάσεις νέων αυξήσεων. Η αύξηση αυτή, τονίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, οξύνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και φέρνει τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές σε οριακό σημείο, με δεδομένη, μάλιστα, την απόφαση της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ