Κυριακή 27 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δράση ενάντια στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα

Συγκέντρωση - συζήτηση διοργανώνει την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 7 μ.μ.

Συγκέντρωση - συζήτηση για συντονισμό και δράση απέναντι στα προβλήματα της ποιότητας του νερού στην Ανατολική Αττική διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής την Πέμπτη 31 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αύρα» στη Ραφήνα. Ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Μπιθυμήτρης, στέλεχος του ΚΚΕ και ο Θανάσης Παντελόγλου, χημικός μηχανικός, ενώ θα γίνει παρέμβαση από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως: Η ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής με βάση τις λαϊκές ανάγκες, η ανεξέλεγκτη δράση των βιομηχανιών, λατομείων, χωματερών και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των υδάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟ Αττικής καλεί σε δράση ενάντια στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Το ΚΚΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οι εξελίξεις στο περιβάλλον της Αττικής θα απειλήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον τους εργαζόμενους. Εμμεσα λόγω της διατροφικής αλυσίδας - παραγωγή τροφίμων και ποτών από νερά γεωτρήσεων - αλλά και άμεσα στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί νερό των γεωτρήσεων για ενίσχυση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ».

Γι' αυτό - όπως τονίζεται - το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της Ανατολικής Αττικής και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της περιοχής να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ προτείνει:

  • Να δυναμώσουν οι έλεγχοι στις βιομηχανίες της περιοχής.
  • Να κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο σε όλες τις πόλεις, με έξοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να σταματήσουν να λειτουργούν οι ανεξέλεγκτες χωματερές.
  • Να κλείσουν τα λατομεία που λειτουργούν χωρίς άδεια και δεν πληρούν τους περιβαλλοντικούς όρους.
  • Να γίνει ανάπλαση των παλιών λατομείων και να αποφευχθεί η μετατροπή τους σε χωματερές εργοστασιακών αποβλήτων.
  • Να ολοκληρωθούν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα ο κίνδυνος για την Ανατολική Αττική έχει μεγαλώσει.
  • Να αντικατασταθούν όλοι οι αμιαντοσωλήνες που υπάρχουν στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
  • Να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας διαχείρισης των υδάτων, που στην ευθύνη του θα είναι τα υπόγεια ύδατα, η αντιπλημμυρική προστασία, το πόσιμο νερό.

Η ΚΟ θεωρεί ότι όλα τα παραπάνω «είναι τα μεγάλα έργα που έχουν ανάγκη ο λαός και η νεολαία της περιοχής. Αντιθέτως, τα έργα και οι επενδύσεις που έγιναν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου, απέδωσαν τα μέγιστα στο κεφάλαιο, κόστισαν πανάκριβα στο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ