Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Διπλή βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Για μία ακόμη φορά η κόλαση του Ιράκ διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την «πρόοδο» που υποτίθεται πως συντελείται εξαιτίας της «επιτυχίας της νέας στρατηγικής» του Μπους.

Τουλάχιστον 64 νεκροί και 107 τραυματίες είναι ο απολογισμός δυο βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σε πολυσύχναστες αγορές της Βαγδάτης από γυναίκες καμικάζι. Η πρώτη επίθεση έλαβε χώρα στις 10 το πρωί στην υπαίθρια αγορά Αλ Γαζίλ, η οποία ήταν γεμάτη με καταναλωτές και καταστηματάρχες και όπου σκοτώθηκαν 46 άνθρωποι. Πρόκειται για την πλέον θανατηφόρα επίθεση των τελευταίων μηνών στην ιρακινή πρωτεύουσα. Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε σε αγορά πτηνών στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας και προκάλεσε το θάνατο 18 ανθρώπων, ενώ άλλοι 25 τραυματίστηκαν. Επίσης, σε επιθέσεις την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους 2 Αμερικανοί κατοχικοί στρατιώτες, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατοχικών για το μήνα Γενάρη έφτασε τους 38 από 23 το Δεκέμβρη - μετά από 4 μήνες μείωσης των απωλειών - ενώ το σύνολο των Αμερικανών που έχουν χάσει τη ζωή τους φτάνει τους 3.942.

Οσο για τους αμάχους, όπως αποκαλύπτει το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον 541 Ιρακινοί σκοτώθηκαν το Γενάρη σε συγκρούσεις σε όλη τη χώρα. Οπως αποκαλύπτει σε έκθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανάμεσα στο Μάρτη του 2003 και τον Ιούνη του 2006, κάθε μέρα 120 Ιρακινοί έχαναν τη ζωή τους από «βίαιο θάνατο». Τέλος, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ιρακινοί έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από το Μάρτη του 2003, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Opinion Research Business» (ORB).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ