Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ιμπεριαλιστική και επιθετική πολιτική κατά Ιράν και Μ. Ανατολής

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Σε τοποθετήσεις στήριξης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ, στο Ιράν, προχώρησαν την Πέμπτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Υπατος Αρμοστής για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Χαβιέ Σολάνα και άλλοι εκπρόσωποι της ΕΕ, διαλύοντας τις όποιες υποψίες για το ρόλο της Ενωσης εναντίον του Ιράν και την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στη συζήτηση της Ολομέλειας του Σώματος για το Ιράν, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και, αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος στο σχετικό ψήφισμα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι τοποθετήσεις του Χ. Σολάνα, εκπροσώπων της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν εξαφανίζουν οριστικά τις όποιες αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ κατά του Ιράν και γενικότερα στη Μ. Ανατολή».

Οπως επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «αποδεικνύουν πως η ΕΕ αποτελεί σύμμαχο στην προώθηση του ΑμερικανοΝΑΤΟικού σχεδίου για τον "εκδημοκρατισμό της Μ. Ανατολής" που στοχεύει στην υποταγή κρατών και λαών, στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Οι διαβεβαιώσεις της ΔΕΑΕ, η έκθεση της CIA, για τη μη στρατιωτική χρησιμοποίηση από το Ιράν της πυρηνικής ενέργειας σκόπιμα αγνοούνται από την ΕΕ, που κλιμακώνει τις πιέσεις με κυρώσεις κατά του Ιράν, δυναμώνει την προπαγάνδα για να εξοικειώσει την κοινή γνώμη με έναν πόλεμο εναντίον του. Αλλωστε, με σαφήνεια ο Χ. Σολάνα συνέδεσε την κατάσταση στο Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή με το θέμα των πυρηνικών, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στα πυρηνικά του Ισραήλ».

Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής εκδηλώνονται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα των αγορών. Θύματά της είναι οι λαοί της Παλαιστίνης, του Ιράν, του Λιβάνου κλπ. Μοναδική απάντηση στα νέα επιθετικά, πολεμικά σχέδια είναι η αντίσταση των λαών στον ιμπεριαλισμό, χωρίς ψευδαισθήσεις για το ρόλο της ΕΕ».

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παραβίασή τους αρμόδιοι είναι οι λαοί κάθε χώρας που δεν πρέπει να επιτρέψουν να αποτελέσουν πρόσχημα για ένα νέο Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ