Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Συνεδρίαση του τουρκικού Κοινοβουλίου με θέμα την άρση ή μη της απαγόρευσης χρήσης της ισλαμικής μαντίλας στα Πανεπιστήμια, αναμενόταν να πραγματοποιηθεί χθες. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσβλέπει στη συγκέντρωση 400 ψήφων, μετά και τη συμμαχία με το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), που θα συναινέσουν στη συνταγματική αναθεώρηση...

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενας στρατιώτης των δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκε την Τρίτη και δύο ακόμα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη βόμβας με τηλεχειρισμό τη στιγμή που το όχημα στο οποίο επέβαιναν, εκτελώντας περιπολία, περνούσε από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα, στο χωριό Νταμπ, στην περιοχή Ναρ ε Σαράτζ, της επαρχίας Χελμάντ.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Πυραυλική επίθεση εναντίον ομάδας Παλαιστίνιων μαχητών που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ, πραγματοποίησε χτες η ισραηλινή αεροπορία, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός εκ των Παλαιστίνιων.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Εκπρόσωποι των υπουργείων Αμυνας Σερβίας και Κροατίας υπέγραψαν χτες συμφωνία διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας για το 2008, συζητώντας και άλλες διμερείς πρωτοβουλίες σε περιφερειακό επίπεδο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Αφρική έχει κάνει «σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, αλλά παραμένουν δύσκολες προκλήσεις», δήλωσε χτες ο Τζ. Ου. Μπους σε συγχαρητήριο μήνυμά του στον Τανζανό Πρόεδρο, Τζακάγια Κικουέτε, που εκλέχτηκε νέος προεδρεύων της 53μελούς Αφρικανικής Ενωσης.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Διώξεις κατά 40 Ρουαντέζων στρατιωτικών για τη συμμετοχή τους στη γενοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων μελών της φυλής Τούτσι το '94, ανακοίνωσε χτες πως θα ασκήσει η ισπανική Δικαιοσύνη.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Στους 48 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών και 40.000 ο αριθμός των εκτοπισμένων, εξαιτίας των συνεχιζόμενων από το Νοέμβρη καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη Βολιβία και οφείλονται στο φαινόμενο Ελ Νίνιο. Στο γειτονικό Εκουαδόρ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν επτά διοικητικά διαμερίσματα.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Βίντεο πρόβαλε το δίκτυο αλ - Αραμπίγια που δείχνει παιδιά, στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ, να πραγματοποιούν εικονικές απαγωγές και ληστείες στο «πλαίσιο της εκπαίδευσής τους» από την «Αλ Κάιντα». Μαζικός τάφος 50 ατόμων βρέθηκε κοντά στην πόλη Σαμάρα από Ιρακινούς Σουνίτες παραστρατιωτικούς που συνεργάζονται με τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ