Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Εγκληματική από κάθε άποψη η ιδιωτικοποίηση

Στο εργοστάσιο όπου την Κυριακή σκοτώθηκε ένας ακόμα εργάτης, βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ

Την ανάγκη να σταματήσει η παράδοση της Ενέργειας στους ιδιώτες, που συν τοις άλλοις απειλεί και την ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στους εργαζόμενους του ενεργειακού κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, όπου την περασμένη Κυριακή σκοτώθηκε ένας 42χρονος εργάτης. Ο βουλευτής του ΚΚΕ βρέθηκε στο ορυχείο Ψαθί και στον Α' ΑΗΣ όπου συνέβη το θανατηφόρο «ατύχημα».

Μιλώντας στους εργαζόμενους για την πολιτική πρόταση εξουσίας του Κόμματος, ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε την ανάγκη να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους για κάθε ζήτημα. Να οργανωθούν και να απαντήσουν στην επίθεση που δέχεται συνολικά η εργατική τάξη σήμερα.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν την έντονη ανησυχία που τους προκαλούν η χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών, η εντατικοποίηση, η μείωση του μόνιμου προσωπικού, που αποτελούν συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την επιτυχία της απεργίας στις 13 Φλεβάρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, απαντώντας αγωνιστικά σε κάθε απόπειρα τρομοκράτησής τους και σε όσους προσπαθούν να αποδώσουν τα «ατυχήματα» σε δική τους αμέλεια.

Με αφορμή το θανατηφόρο «ατύχημα», η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε χτες το απόγευμα συγκέντρωση - συζήτηση στη Μεγαλόπολη.

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το μεσημέρι, ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, αλλά και διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στις συζητήσεις με εκπροσώπους των φοιτητών, των υπαλλήλων και των διδασκόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ξεκινά το β' διδακτικό εξάμηνο, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ούτε τις απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη καθηγητών με τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος 407. Μάλιστα, όπως είπαν οι εργαζόμενοι, η διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου ασκεί πίεση στο μόνιμο προσωπικό για να αναλάβει περισσότερα μαθήματα, αλλά και διαδίδει στους φοιτητές ότι ίσως δε διδαχθούν ό,τι προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών. Το μεσημέρι, ο Νίκος Καραθανασόπουλος έδωσε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ