Κυριακή 10 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΓΕΛΕΣ
Πολιτικά τα αίτια των προβλημάτων

Ο Νίκος Μπεργελές, Αναπληρωτής Καθηγητής Προπονητικής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, σημείωσε: «Το περιεχόμενο της συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα με βρίσκει σύμφωνο γιατί αναδεικνύει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα με τρόπο άμεσο, όπως η φράση "πρόβλημα πολιτικής ζωής του τόπου" είτε με γλαφυρό τρόπο όπως "υπάρχει βόθρος".

Ακόμη, η κάλυψη του προβλήματος με τη λέξη "αποσμητικό" είναι πολύ εύστοχη, γιατί πράγματι τα προβλήματα δε λύνονται με το να διαπιστώνουμε συνεχώς ότι υπάρχουν και να τα αρωματίζουμε για να μη βρωμάνε. Το θέμα του "ατυχούς" Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού είναι ένα από τα άπειρα προβλήματα, που έχουν όμως κοινή ρίζα στο πολιτικό σύστημα.

Η ενασχόληση και κάθε δημόσια συζήτηση ή ρεπορτάζ για το θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και μάλιστα με σκοπό να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι, συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα του λαού, στην εκτόνωσή τους και τον απομακρύνουν από την αναζήτηση πραγματικών λύσεων. Γι' αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε δημόσια συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα και να δούμε πώς μπορεί να διορθωθεί πολιτικά το θέμα γιατί η πολιτική αποτελεί το αίτιο των προβλημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ