Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Απελπιστική η κατάσταση για το λαό

Θάνατο και πείνα αντιμετωπίζουν οι ιρακινοί ως απόρροια στη βάρβαρης κατοχής

Associated Press

Θάνατο και πείνα αντιμετωπίζουν οι ιρακινοί ως απόρροια στη βάρβαρης κατοχής
ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην κατεχόμενη από τους ιμπεριαλιστές χώρα για εκατομμύρια ανθρώπους. Ετσι ακόμα και ο ΟΗΕ, που σήμερα αποτελεί «παραμάγαζο» των ιμπεριαλιστών αναγκάστηκε χτες να κάνει έκκληση για να συγκεντρωθούν 265 εκατομμύρια δολάρια (182 εκατομμύρια ευρώ) για βοήθεια προς το Ιράκ κατά το 2008, ενώ προειδοποίησε ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση σε ανθρωπιστικό επίπεδο. «Πρέπει να απαντήσουμε γρήγορα σ' αυτούς που έχουν ανάγκη βοήθειας», υπογράμμισε με ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Σίρερ, συντονιστής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 4 εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν ανάγκη βοήθειας σε τρόφιμα και μόνο το 40% του πληθυσμού έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι 4,2 εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν εκτοπιστεί μετά την εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα τους το 2003. Φυσικά, αυτά είναι τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη για τα λαϊκά στρώματα.

Επίσης στο Ιράκ βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη επιχείρηση από τις ιρακινές δοσιλογικές δυνάμεις, για τον εντοπισμό δύο εργαζομένων στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «CBS» που απήχθησαν την Κυριακή το βράδυ στη Βασόρα του νοτίου Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών στη Βαγδάτη, στρατηγού Αμπντέλ Καρίμ Χαλάφ, σημειώνοντας ότι «οι απαγωγείς τους είναι εγκληματικά στοιχεία τα οποία θα τιμωρηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ