Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - «FORD»
Ανάκληση απολύσεων των συνδικαλιστών

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη μαζική απεργία στο εργοστάσιο της «Φορντ» στο Λένινγκραντ
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη μαζική απεργία στο εργοστάσιο της «Φορντ» στο Λένινγκραντ
Η αποφασιστικότητα του σωματείου, αλλά και η διευρυμένη αλληλεγγύη των εργαζομένων της περιοχής του Λένινγκραντ οδήγησαν τη διεύθυνση του εργοστασίου της «Ford» να ανακαλέσει τις απολύσεις συνδικαλιστών, μεταξύ αυτών και του προέδρου του σωματείου, Α. Ετμανοφ.

Νωρίτερα, η διεύθυνση του εργοστασίου είχε επιδιώξει να εκδικηθεί τους πιο πρωτοπόρους εργάτες και τη διοίκηση του σωματείου για την 25ήμερη απεργία του περασμένου χρόνου, ανακοινώνοντας την απόλυσή τους. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, ενώ η τοπική οργάνωση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) και ο δημοτικός του σύμβουλος Ντ. Σιλάεφ, είχαν ανακοινώσει την απόφασή τους για διεξαγωγή καθημερινών μαζικών κινητοποιήσεων, μαζί με τους εργάτες της περιοχής, έως την ανάκληση των απολύσεων.

Τελικά η διεύθυνση του εργοστασίου έκανε πίσω κι επιπλέον πρότεινε σύμβαση με αυξήσεις μισθών από 16% έως 21%, ανάλογα την ειδικότητα, πάνω από τις αρχικές (11%, όσο ο επίσημος πληθωρισμός), κάτω όμως από το 30% που απαιτούσαν οι εργαζόμενοι κατά την πρόσφατη απεργία τους.

Το σωματείο σε μαζική συνέλευσή του στις αρχές Φλεβάρη έκανε δεκτή την πρόταση της διεύθυνσης για τις αυξήσεις, παίρνοντας υπόψη και την υπόσχεση που έδωσε ότι θα σταματήσει τις διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ