Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΜΠΟ ΟΛΘ ΑΕ
Προκαλούν θρασύτατα βιομήχανοι και Νομάρχης

Ο Π. Ψωμιάδης καλεί την κυβέρνηση να ενστερνιστεί τις «ανησυχίες» των μεγαλοεργοδοτών και να επαναφέρει την «ηρεμία στο λιμάνι»...

Για μια ακόμα φορά, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης έδειξε το πραγματικό αντεργατικό του πρόσωπο, με επιστολή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, με την οποία τού ζητά «να πράξει τα δέοντα, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανησύχησε επειδή πλήττονται τα συμφέροντα των επιχειρήσεων από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι και -όπως κάνει κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις - πρόταξε τα στήθη του, ώστε να σπάσουν οι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων, να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.

Γι' αυτή του την παρέμβαση, επικαλείται την ανησυχία που εκφράζουν οι βιομήχανοι, οι εξαγωγείς και άλλοι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι ζητούν τον τερματισμό, με κάθε τρόπο, των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, απειλούν ότι όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί βλάβες από τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις, θα διεκδικήσουν δικαστικά τις νόμιμες αποζημιώσεις τους!

Οι επιχειρηματίες στρέφονται ευθέως κατά των εργαζομένων και μάλιστα τους κάνουν και υποδείξεις «να περιοριστούν στη διεκδίκηση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και μόνον, και να μην επικαλούνται τη συμπαράσταση της κοινωνίας στις διεκδικήσεις τους». Ισχυρίζονται ότι οι κινητοποιήσεις έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στις επιχειρήσεις της περιοχής και έχουν πλήξει την ανταγωνιστικότητά τους. Παράλληλα, προσπαθούν να στρέψουν τον εργαζόμενο λαό της περιοχής ενάντια στους αγωνιζόμενους εργάτες στο λιμάνι. Τέλος, προκλητικότατα δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τους εργαζόμενους στο λιμάνι να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς τους.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε ένταση της πάλης για να μην παραδοθεί το λιμάνι σε ιδιώτες, για λιμάνια αποκλειστικά δημόσια, στα χέρια του λαού. Ενώ με αφορμή την πρακτική του Νομάρχη, ξεκαθαρίζει πως για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ότι «η πάλη των εργαζομένων, συνολικά του λαϊκού κινήματος, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να έχει μέτωπο και απέναντι στους εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που στηρίζουν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ