Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Νέες αποφάσεις για απεργία

Οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα πρωτοστατούν στην κλιμάκωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις

Η μια μετά την άλλη οι ταξικές συνδικαλιστικές Οργανώσεις αποφασίζουν απεργία για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις
Η μια μετά την άλλη οι ταξικές συνδικαλιστικές Οργανώσεις αποφασίζουν απεργία για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις
Σε κήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης, την ημερομηνία της οποίας θα αποφασίσουν σε συνεννόηση και συντονισμό τις αμέσως επόμενες μέρες, προχωρούν η μια μετά την άλλη οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Δίνουν έτσι με τον πιο αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο συνέχεια στη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις, σε μια περίοδο κρίσιμη και καθοριστική, καθώς η επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των κομμάτων του οξύνεται.

Οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών και Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία (ΟΣΝΙΕ) πρόσθεσαν χτες τη δική τους απόφαση για απεργία σ' αυτή της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Με το ίδιο θέμα συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ). Σε ό,τι αφορά στα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μετά από αυτό της Νάουσας, την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στο αμέσως επόμενο διάστημα αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η ομόφωνη απόφαση ανταποκρίνεται στο μήνυμα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, που έστειλαν οι εργαζόμενοι της περιοχής με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην απεργία στις 13 του Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωσή του το ΕΚΛ καλεί όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμή του ν' αρχίσουν αμέσως την προετοιμασία της νέας απεργιακής κινητοποίησης, να μην αφήσουν μέρα να πάει χαμένη, να μην αφήσουν χώρο δουλειάς που δε θα φτάσει το μήνυμα της κλιμάκωσης του αγώνα.

Απόφαση για απεργία πήραν σε έκτακτες συνεδριάσεις των διοικήσεών τους και τα Εργατικά Κέντρα Αρτας και Ηγουμενίτσας. Ενώ στη συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχει με απόφαση της Εκτελεστικής του Γραμματείας το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία για το 29ο Συνέδριό του, στις 23 και 24 του Φλεβάρη.

Σε χτεσινή της συνεδρίαση η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκτίμησε θετικά την απεργία στις 13 του Φλεβάρη και τη συγκέντρωση στο νησί, αποφασίζοντας νέα απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, όπως έκανε και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Με θέμα την απεργιακή κλιμάκωση της πάλης συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας. Επαναλαμβάνοντας το καθολικό αίτημα για κλιμάκωση της πάλης, όλα τα Εργατικά Κέντρα που έχουν ήδη δηλώσει «παρών» στη συνέχιση του απεργιακού αγώνα, απαιτούν από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να συνεδριάσουν άμεσα και να αποφασίσουν νέα απεργία για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ