Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Προληπτική μείωση των κονδυλίων

Η άγρια λιτότητα της ανθυγιεινής πολιτικής της ΝΔ αποτυπώνεται στην κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υφυπουργού Οικονομίας Νίκου Λέγκα για τις εφημερίες των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία: Το κονδύλια που προβλέπει η απόφαση είναι μειωμένα κατά 4,947 εκ. ευρώ σε σχέση ακόμα και με αυτά τα κονδύλια που έχουν εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2008!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομικών, η κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει κονδύλι 332,053 εκ. ευρώ για τις εφημερίες των γιατρών το 2008. Στον προϋπολογισμό είχαν εγγραφεί 337 εκ. ευρώ όταν - με τους μετριότερους υπολογισμούς των συνδικαλιστικών οργανώσεων των γιατρών - χρειάζονται πάνω από 350 εκ. ευρώ για στοιχειωδώς ασφαλή προγράμματα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ομως, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια προκαταρκτική περικοπή 1,5% ακόμα και των κονδυλίων που ενέγραψε η ίδια στον κρατικό προϋπολογισμό, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι ο διαβόητος «διάλογος» για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης με τους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι το πρόσχημα για την εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας στο χώρο της Υγείας. Να σημειωθεί ότι το 2007 είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό 326 εκ. ευρώ για να χρειαστούν στη συνέχεια πρόσθετα κονδύλια που έφτασαν τα οχτώ εκατομμύρια ευρώ.

Από το ποσό των 332, 053 εκ. ευρώ, τα 176,67 εκ. ευρώ διατίθενται στους γιατρούς των νοσοκομείων Α' Ζώνης (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Ηρακλείου), ενώ τα υπόλοιπα 155,383 εκ. ευρώ τα νοσοκομεία Β' και Γ' Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ