Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συλλαλητήριο ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας

Αποφασίστηκε σε πλατιά σύσκεψη που διοργάνωσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Η ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τις συνέπειες των οποίων βιώνουν στο πετσί τους εργαζόμενοι και ασθενείς, ήταν το συμπέρασμα της πολύ ενδιαφέρουσας σύσκεψης που πραγματοποίησε η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ με σωματεία και φορείς του νησιού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και συνδικαλιστές από τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Λογιστών, από την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Διδασκόντων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Βράιλα», την Ενωση Γονέων Κέρκυρας, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, το Σωματείο Εργαζομένων στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας και την ΠΑΣΥ.

Από τις τοποθετήσεις και την πλούσια συζήτηση αναδείχτηκαν πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στον τομέα της Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σ' ένα νησί 100.000 κατοίκων και πολλαπλάσιων επισκεπτών τους θερινούς μήνες, οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ξεπερνούν τις 200 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Κενά που σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή εξοπλισμό και τις ελλιπείς υποδομές οδηγούν στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, με τραγικές επιπτώσεις. Πρόσφατος είναι ο σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στα μαγειρεία, που ακρωτηριάστηκε το χέρι της, ενώ τον προηγούμενο μήνα εξέπνευσε νεογνό μόλις τριών ημερών.

Σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΒ, δεν υπάρχουν ελικόπτερο και ασθενοφόρα με εξειδικευμένο προσωπικό, και έρχεται αεροπλάνο από άλλη πόλη για να μεταφέρει τον ασθενή σε κάποιο κεντρικό νοσοκομείο. Αντίστοιχες ελλείψεις αναφέρθηκαν και στα Κέντρα Υγείας του νομού, τα οποία θα μπορούσαν πραγματικά να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον πληθυσμό και να αποσυμφορήσουν το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Επισημάνθηκαν επίσης η προώθηση της ιδιωτικής δραστηριότητας (έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες η φύλαξη και η καθαριότητα στο υπάρχον νοσοκομείο) καθώς και η σκόπιμη κωλυσιεργία των «γαλαζοπράσινων» κυβερνήσεων, που εδώ και 20 χρόνια περίπου δεν έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή του νέου νοσοκομείου.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική απαξίωσης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 3 του Μάρτη, στις 10 π.μ., έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με τα εξής, ανάμεσα σε άλλα, αιτήματα: Αμεση και ασφαλής ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου, στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό και με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων προσωπικού που υπάρχουν σύμφωνα με τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, αύξηση των σχετικών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, ενίσχυση και ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στο νομό, στελέχωση του ΕΚΑΒ, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ