Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη

Θα επαναληφθεί στις 5 Μάη, ύστερα από αίτημα της πλευράς Νικολουτσόπουλου

Αναβλήθηκε χτες η δίκη σε βάρος της αντιπροέδρου του Σωματείου Καθαριστριών Σχολείων Πειραιά Ευαγγελίας Χατζηκώστα, μετά από αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος της ο εργατολόγος και πρώην νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ Χρ. Νικολουτσόπουλος. Η πλευρά του εργατολόγου ζήτησε αναβολή με το αιτιολογικό ότι ο Χρ. Νικολουτσόπουλος νοσηλεύεται στο «Αιγινήτειο». Η δίκη αναβλήθηκε για τις 5 Μάη.

Ο εργατολόγος έχει καταθέσει αγωγές κατά εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, επειδή αρνούνται να του καταβάλλουν τον πρώτο μεικτό μισθό τους, σαν αμοιβή για τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενες από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, δεν οφείλεται σε ενέργειες του δικηγόρου και κατά συνέπεια ο τελευταίος δε δικαιούται την αμοιβή που ζητάει. Πιο Συγκεκριμένα, ο εργατολόγος απαιτεί σχεδόν 3.000 ευρώ από τον κάθε εργαζόμενο, ποσό που - σύμφωνα με την αγωγή - αναλύεται ως εξής: 1.200 ευρώ που είναι ο πρώτος μεικτός μισθός, 1.000 ευρώ ηθική βλάβη, 300 ευρώ δικαστικά έξοδα και τόκους.

Στο επόμενο διάστημα όμως αναμένεται να εκδικαστούν και άλλες αγωγές που έχει υποβάλει ο εργατολόγος σε βάρος των καθαριστριών με πρώτη της προέδρου του σωματείου Πειραιά Μαργαρίτας Ρείση στις 3 Μάρτη. Οι καθαρίστριες, ορισμένες από τις οποίες καλούνται σήμερα να δουλεύουν μέχρι τα 70 για να πάρουν σύνταξη, είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μη δώσουν ούτε ένα ευρώ στο δικηγόρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ